Γυναικοκτονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Ισόβια στον δολοφόνο της Άννας Ιβάνκοβα

Η Άννα Ιβάνκοβα ήταν τρανς γυναίκα, Κουβανή προφύγισσα και drag queen. Στις 10/07/2023, η 46χρονη βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα.

ANNA

Ραγδαία εξέλιξη για την υπόθεση δολοφονίας της Άννας Ιβάνκοβα στον Άγιο ΠαντελήμοναΙσόβεια χωρίς ελαφρυντικά είναι η απόφαση του εισαγγελέα της έδρας, σε βάρος του δολοφόνου της 46χρονης Άννας Ιβάνκοβα.

Η Άννα Ιβάνκοβα ήταν τρανς γυναίκα, Κουβανή προφύγισσα και drag queen. Στις 10/07/2023, η 46χρονη βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το κορμί της Άννας είχε εντοπίσει η σπιτονοικοκυρά της, η οποία δεν την έβρισκε τη Δευτέρα 10/07 και χρησιμοποίησε τα δεύτερα κλειδιά που είχε για να εισέλθει στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε η πλέον νεκρή γυναίκα. Μόλις μπήκε στο σπίτι η σπιτονοικοκυρά αντίκρυσε την αποθανούσα σε λίμνη αίματος και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Οι αστυνομικοί βρήκαν την Άννα νεκρή, ενώ στοιχεία ανέφεραν πως το διαμέρισμά της ήταν γεμάτο αίματα. Παράλληλα, υπήρχαν αναφορές για σημάδια που θύμιζαν χαρακιές ή μαστιγώματα, πράγμα που σημαίνει πως η 46χρονη τρανς γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της. Τελικά συνελήφθη ένας 35χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης είχε προσαχθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία της Άννας Ιβάνκοβα στις 10 Ιουλίου, στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συνελήφθη ο 35χρονος για τη δολοφονία της Άννας Ιβάνκοβα

Στις 19/07/2023, οι αρχές ταυτοποίησαν αρχικά τον 35χρονο μέσα από αποτυπώματα και γενετικό υλικό και προχώρησαν στην προσαγωγή του, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν άλλωστε στη διάθεσή τους τα χαρακτηριστικά του φερόμενου ως δράστη μέσα από βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενη κάμερα οίκου ανοχής που τον είχε καταγράψει. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ανάλυση των εικόνων, οι οποίες κατέγραφαν άνδρα με μακριά μαλλιά και «περίεργο» περπάτημα.

Από το βιντεοληπτικό υλικό φαινόταν ο φερόμενος ως δράστης και η άτυχη γυναίκα να μπαίνουν μαζί στο ισόγειο διαμέρισμα, κάτι που αιτιολογεί το γιατί η πόρτα δεν είχε ίχνη παραβίασης. Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στον χώρο της δολοφονίας, διαπίστωσαν πως ο ύποπτος έφυγε από το πλαϊνό παράθυρο του διαμερίσματος με την κεντρική πόρτα της οικίας να είναι κλειδωμένη.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εξέτασαν τα καταγραφικά στις κάμερες εβδομάδες πίσω, διαπιστώνοντας τις συχνές επισκέψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου στο διαμέρισμα της Κουβανής, ενώ για την ταυτοποίηση του δράστη αναλύθηκαν δύο διαφορετικά βίντεο. Παράλληλα έγινε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ώστε οι αστυνομικοί να φτάσουν στον εντοπισμό υπόπτων με τους οποίους επικοινωνούσε η Άννα.

Τι είχε δείξει η ιατροδικαστική εξέταση της Άννας Ιβάνκοβα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αιμορραγικό σοκ φαίνεται να ήταν η αιτία θανάτου της 46χρονης Άννας, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη άγρια μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Φυλής, στον Άγιο Παντελεήμονα, το απόγευμα της Δευτέρας 10/07/2023.

Ειδικότερα, η νεκροψία-νεκροτομή της σορού της τρανς γυναίκας, η οποία λέγεται ότι πάλεψε μέχρι τέλους για τη ζωή της μέσα στο σπίτι της, έδειξε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο βαθιές μαχαιριές στον λαιμό και στο κεφάλι, ενώ τα τραύματα ήταν επιφανειακά και πιο διάσπαρτα, που, όμως, και αυτά προκάλεσαν αιμορραγία. Η Άννα βρέθηκε επίσης χτυπημένη και στην πλάτη, έχοντας σημάδια που μοιάζουν με χαρακιές ή μαστιγώματα, με το σενάριο της πάλης να φαντάζει όλο και πιο πιθανό, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια ότι ο θάνατός της ήταν βασανιστικός.

Άννα Κουρουπού: «Ένα ακόμη τρανς άτομο νεκρό»

Την είδηση για την ταυτότητα και ταυτότητα φύλου του θύματος (επομένως και τη σωστή εκφορά του ονόματός του) έκανε γνωστή από τους πρώτους η ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια και διευθύντρια ενδυνάμωσης της οργάνωσης, Red Umbrella Athens, Άννα Κουρουπού, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της αδικοχαμένης Άννας και σημειώνοντας πως, «ένα ακόμη τρανς άτομο νεκρό. Σ’ ένα πολύ μακρύ κατάλογο».

Η ανάρτηση της Άννας Κουρουπού έχει ως εξής:

«Έχω μουδιάσει.

Πριν 4 περίπου χρόνια ήρθε στην Αθήνα από την Κούβα.

Κυνηγημένη από θεούς και δαίμονες. Πολύ δύσκολη ζωή.

Κάπου άκουσε για το Red Umbrella Athens, έψαξε και μας βρήκε.

Τι γλυκό βλέμμα είχε, παρ’ όλη την βαναυσότητα στη ζωή της!

Είπε πως της άρεσε να χορεύει.

Την πήγα στη Μαριλού Φραγκιαδάκη στις “Κούκλες”.

Όντως της άρεσε να χορεύει.

Το μαγαζί έγινε η ζωή της.

Έλαμπε πλέον.

Σύρθηκε απ’ την άκρη του κόσμου, για να βρεί ευτυχία σε μια μικρή σκηνή.

Να νιώθει ελεύθερη.

Σήμερα βρέθηκε σφαγμένη στο διαμέρισμα που νοίκιαζε…

Λες και δεν χωρούσε η ευτυχία σε αυτό το πλάσμα.

Ένα ακόμη τρανς άτομο νεκρό. Σ’ ένα πολύ μακρύ κατάλογο.

Δεν γνωρίζω ακόμη αν ήταν ρατσιστικό το κίνητρο – δεν γνωρίζουμε καμία συνθήκη ακόμη.

Είμαι πεπεισμένη όμως πως αυτό το τέρας που υπάρχει παντού γύρω μας, καταβάλλει μηδενική προσπάθεια, με σφοδρή απέχθεια, να αφήσει μια ζωή στη μέση της.

Είναι τόσο απροστάτευτο ένα θύμα, όπως η Ιβάνκα.

Να βρεις τον πιο όμορφο ουρανό ψυχή μου.

Και να χορεύεις…». 

Ειδήσεις σήμερα:

Αφού μιλάμε για Πόθεν Έσχες να πούμε και για το δικό σας κύριε Μητσοτάκη

Αναγνωστόπουλος και Γκοτσόπουλος: Μπέρδεμα στον αέρα της ΕΡΤ – «Δεν το ‘χω πει για κανέναν αυτό, δεν ξέρω ξαφνικά πώς μου ‘ρθε» (video)

Μητσοτάκης: «Ξεπέταξε» χωρίς δεύτερη σκέψη πολίτη στην Κρήτη όταν του είπε για τον Παπανδρέου (video)

Ο Νότης Μαριάς δήλωσε δημόσια ότι θα στηρίξει το ΚΚΕ – «Εμφύλιος» στα social media (video)

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Πολάκης

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στον ίδιο και τη…

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

AP24198153069028

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

Όπως καταγράφεται σε βίντεο από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, κατά την είσοδο του…

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

cats 108

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.