Κουτσούμπας: Η απάντηση για το τι σημαίνει αριστερά για το ΚΚΕ (video)

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για το πώς αντιλαμβάνεται την αριστερά σήμερα

Κουτσούμπας

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν να ανέβει πιο ψηλά το κόμμα, επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στον τ/σ «Mega».

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέχεια κάλεσε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία «να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, και να ψηφίσουν σωστά, να ψηφίσουν ΚΚΕ, γιατί με το “…αν πάω να ψηφίσω, θα ψηφίσω ΚΚΕ” που μας λένε κάποιοι, δεν λύνονται τα προβλήματα. Γιατί η μάχη γίνεται και με το ψηφοδέλτιο”, ενώ χαρακτήρισε «αποκρουστική» τη συζήτηση για το ποιός είναι πιο πλούσιος από τον άλλο και από που τα βρήκε, σημειώνοντας ότι δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο και ότι «δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα του λαού και της χώρας».

Ερωτηθείς για το «φαινόμενο Κασσελάκη» απάντησε ότι «είναι μια πορεία ιδεολογικού, πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού, συνολικά του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε πριν την ηγεσία Κασσελάκη ενώ με την εκλογή του επιταχύνθηκε. Μένει να δούμε πως θα αποκρυσταλλωθεί, το σίγουρο είναι πως δεν μιλάμε πλέον για αριστερά, ό,τι αισθανόταν ή καταλάβαινε κάποιος ως αριστερά, με αξίες, ιδανικά, αλλαγές έξω από τον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό, έξω από αντιλαϊκές και επιθετικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που είναι μια φυλακή των λαών».

Κουτσούμπας: Τι σημαίνει αριστερά σήμερα

«Η αριστερά ήταν αυτό και κυρίως πάλη, αντίσταση, συμμετοχή στις κοινωνικές διεργασίες ενεργά. Δεν ήταν το life style, η επίδειξη της προσωπικής ζωής, η επίδειξη του πλούτου.

Ήταν αγώνας δίπλα στους εργάτες στα εργοστάσια, στα ναυπηγεία, στη ΛΑΡΚΟ, δίπλα στους αγρότες που αγκομαχούν για να έχουν την παραγωγή τους, δίπλα στους επαγγελματίες και επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους που υποφέρουν απο τη μεγάλη φοροληστεία, δίπλα σε αυτούς που πάνε να χάσουν το σπίτι τους από τα κοράκια, ήταν πανταχού παρούσα αυτό που λέμε αριστερά.

Κι αυτό σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ. Δεν το βρίσκει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε κόμματα που είναι γύρω από τη λογική της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας και διαγκωνίζονται ποιός θα είναι λίγο περισσότερο μπροστά» υπογράμμισε αναλυτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…