Παραδοχή ήττας από τον Μητσοτάκη-To 41% δεν υπάρχει πια… (video)

Απολογι(σ)τικός, σχετικά με τα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα της κακής επίδοσης στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του

mitsotakis alpha 5

Παραδοχή ήττας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όσο αφορά τις ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός που απέφυγε σαν το  διάολο  με το λιβάνι… να παραδεχτεί ότι δεν πέρασε το δόγμα ….η ΝΔ η το χάος, έριξε την μπάλα στην κερκίδα, καθώς είπε ότι  ανασχηματισμός (πιθανότατα) δεν θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα, και  δήλωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί με την τρέχουσα σύνθεσή του, έστω κι αν ο δημοσιογράφος τόνισε ότι ο ανασχηματισμός είναι στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού. Επίσης, ξέκοψε κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι κάλπες θα στηθούν το 2027.

 

Στην συνέχεια , παρότι παραδέχθηκε ότι το ζήτημα της ακρίβειας κόστισε πολύ στη ΝΔ, εντούτοις επανέλαβε ότι οι όποιες νέες παρεμβάσεις γίνουν για το θέμα, θα είναι εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που ισχύει σήμερα, αποκλείοντας για άλλη μιας φορά κάθε συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ και μιλώντας για «περισσότερες παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς και μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και πραγματική εστίαση στις περιπτώσεις εκείνες όπου έχουμε ολιγοπωλιακές συμπεριφορές».

Μετά , παραδεχόμενος την ήττα του εμμέσως πλην σαφώς έστειλε μήνυμα στο κόμμα του ότι  «Το 41% ήταν ένα ποσοστό το οποίο μας έδωσε ο ελληνικός λαός σε μία χρονική στιγμή. Το 41% είναι 158 έδρες, είναι η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία. Αυτό, το 41%, δεν υπάρχει πια σήμερα. […] Θα ακούσω κάθε κριτική για αλαζονική συμπεριφορά. Αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό. […] Σε ανύποπτο χρόνο έχω πει ότι αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης , τεχνηέντως άλλαξε την ατζέντα των ερωτήσεων και το γύρισε ότι αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες περίμεναν (είτε με την αποχή είτε με το «μαύρισμα») αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης για τη φορολόγησή τους, μάλλον θα απογοητευτούν: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτή την μεταρρύθμιση. Αν υπάρχουν σημειακές διορθώσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, μπορούμε να τις κάνουμε, αλλά ο πυρήνας της μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να αλλάξει. Ίσως μερικές φορές αυτό το οποίο κάναμε ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια λάθος γλώσσα. Έπρεπε, ίσως, να το επικοινωνήσουμε με διαφορετικό τρόπο. […] Να κρατήσετε ότι θα έχουμε μόνο επιμέρους διορθώσεις, αν υπάρχουν κάποιες κατάφορες αδικίες, τις οποίες θα βρούμε τώρα στην πορεία. Αλλαγή στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής μας δεν θα υπάρξει».

Υπογράμμισε με νόημα ότι «πιστεύω ότι όλοι έτρεξαν. Τώρα, αν κάποιοι έτρεξαν λίγο λιγότερο, λίγο περισσότερο, αυτό θα το αξιολογήσω εγώ. Αλλά δεν αισθάνθηκα ότι από τους υπουργούς μας, από τα πρωτοκλασάτα μας στελέχη, έκατσαν κάποιοι στο περιθώριο. Μπορούσαμε να τρέξουμε περισσότερο; Σίγουρα. Τελικά απεδείχθη διότι δεν καταφέραμε να κινητοποιήσουμε δικό μας κόσμο. Αυτό δεν είναι μόνο δική μου ευθύνη, είναι ευθύνη όλων μας, αν θέλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μπορεί και να είχαμε τρέξει περισσότερο, πάλι να μην είχε αποτέλεσμα, αλλά εγώ δεν έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις προεκλογικές περιόδους με οποιαδήποτε αλαζονεία. Χρέος μου είναι να γυρίσω όλη την Ελλάδα. Τη γύρισα. Ίδρωσα τη φανέλα, όπως το κάνω πάντα, και δεν έχω τύψεις γι’ αυτό».

Μετέπειτα , υπερασπίστηκε (μάλλον χλιαρά) τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για τον οποίο είπε ότι «η ΝΔ υπέστη ζημιά πολιτική από αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία. […] Πιστεύω πολύ στα ανθρώπινα δικαιώματα και πιστεύω στην ισότητα. Το πιστεύω βαθιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που εισηγήθηκα αυτή την πρωτοβουλία. Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι ίσως είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από αυτό το οποίο άντεχε το κόμμα μας. […] Σίγουρα κάναμε κάτι το οποίο, όπως είπα, πιστεύω ότι είναι το σωστό και το δίκαιο. Αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι στεναχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, κάποιοι εκ των οποίων επέλεξαν σε αυτή την κάλπη, επειδή είναι και κοντά, να εκφράσουν ενδεχομένως τη διαμαρτυρία τους».

Αμέσως μετά , παραδέχθηκε εμμέσως ότι τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ ενισχύθηκαν, λέγοντας ότι «σε απόλυτο αριθμό ψήφων ουσιαστικά μιλάμε για περίπου τον ίδιο αριθμό ψηφοφόρων και το 2019 και το 2023 και το 2024. Ανακατανεμήθηκαν σε άλλα κόμματα. Ο κ. Βελόπουλος είχε μια αύξηση, ναι, αλήθεια είναι αυτό, αλλά σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα εκατομμύρια των συμπολιτών μας οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν. Γι’ αυτό θεωρώ τελείως λάθος και παντελώς αποπροσανατολιστική αυτή τη συζήτηση περί δήθεν δεξιάς στροφής της ΝΔ».

Παράλληλα  για να δικαιολογήσει την ήττα του , επιφύλαξε… μύδρους για την αντιπολίτευση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αποδοκιμάστηκε σύσσωμη και η αντιπολίτευση. Ειδικά η “αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων”. Δηλαδή, αυτοί που έταξαν 45 δισ. πήραν λίγο παραπάνω από 14,5%. Και αυτό είναι μία ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. Ξεράθηκαν τα “λεφτόδεντρα”, για ακόμα μία φορά. Ελπίζω να μην επιχειρήσουν κάποιοι να τα ξαναφυτέψουν, διότι δεν προσφέρεται το έδαφος της πατρίδας μας για τέτοιου είδους φυτά». Από την άλλη, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «ο ένας πολιτικός αρχηγός ο οποίος τα θέματα κράτους δικαίου τα προέταξε στην προμετωπίδα του πολιτικού του λόγου, δεν κατάφερε καν να είναι δεύτερος. Διότι το ΠΑΣΟΚ είχε έναν ξεκάθαρο στόχο απέναντι, κατά την άποψή μου, σε έναν αδύναμο και νέο τουλάχιστον -για να μην τον χαρακτηρίσω-, σε έναν νέο, άπειρο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ένα ξεκάθαρο στόχο: να είναι δεύτερος. Και απέτυχε».

Τέλος, απέδωσε την αποχή και στην κούραση του κόσμου: «Είναι οι έβδομες εκλογές από το 2019: πέντε εθνικές, δηλαδή τρεις εθνικές κάλπες, το 2019, δύο το 2023, δύο ευρωεκλογές, δύο αυτοδιοικητικές. Κουράστηκε ο κόσμος. Από τη στιγμή, μάλιστα, που αισθάνθηκε ότι “κυβέρνηση έχουμε”, δεν καταφέραμε να κινητοποιήσουμε την ευρωπαϊκή διάσταση. Υπήρχε, ναι, και αρκετός κόσμος ο οποίος δεν ανήκει στους διαμαρτυρόμενους κατά ανάγκην, ο οποίος απλά είπε: “δεν θα χαλάσω το Σαββατοκύριακό μου”. Μην κοροϊδευόμαστε. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι, ίσως αν έβλεπαν το αποτέλεσμα και ήξεραν ποιο είναι, να πήγαιναν. Αλλά τώρα, όπως είπατε, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…»…

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…