Ο πρωταθλητής ευρώπης Παναθηναϊκός έφερε τους τελικούς στα ίσια (video)

Ο Παναθηναικός έκανε το break στο ΣΕΦ και οδήσε την σειρά των τελικών της Basket League σε 5o game

ΠΑΟ ΣΕΦ ΔΙΠΛΟ

Ο Παναθυναϊκός με καρδία…πρωταθλητή Ευρώπης άλωσε το ΣΕΦ και οδηγησε την σειρά των τελικών σε πέμπτο παιχνίδι. Οι Πράσινοι  έπαιξαν έναν ακόμη τελικό με την πλάτη στον τοίχο και τον κέρδισε και αυτόν (85-88) ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2. 

 

Οι «πράσινοι» όταν βρέθηκαν 11 πόντους πίσω δεν πανικοβλήθηκαν και με πρωταγωνιστές τους Ναν, Γκραντ και Λεσόρ πήραν μία σπουδαία νίκη μένοντας «ζωντανοί» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Η ομάδα του Αταμάν με πλάνο, δυναμικές «απαντήσεις» από την επίθεσή της και τρομερή ψυχραιμία, έφτασε σε ένα τεράστιο διπλό , για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας, ενόψει του 5ου τελικού. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι «πληγώθηκαν» από τις πολλές χαμένες βολές τους (22/35β.) και την αδυναμία τους να περιορίσουν τον Κέντρικ Ναν στην τελική ευθεία.

Ο Ναν τελείωσε το Game 4 με 25 πόντους και 4 ασίστ. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός Aktor βρήκε σπουδαία «κλειδιά» στα πρόσωπα των Τζέριαν Γκραντ (15π., 4ασ., 3κλ.), – Ματίας Λεσόρ (15π., 6ρ.), ενώ κομβικός ήταν και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (7π., 7ρ., 2κοψ.). Επιπλέον, διψήφιος ήταν και πάλι ο Κώστας Σλούκας (12π.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έβαλε 13π., αλλά έκανε ένα σημαντικό λάθος στην 4η περίοδο με ένα αντιαθλητικό, με τους Αϊζάια Κάνααν (3/10 σουτ), Κώστα Παπανικολάου (4/11 εντός πεδιάς), Άλεκ Πίτερς (1/4 3π.) και Φίλιπ Πετρούσεφ να μετρούν 11π. έκαστος.

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό