Newsroom

Newsroom

Κηφισιά: Τo σενάριο που εξετάζουν οι αρχές για το πώς ξεκίνησε η φωτιά – SOS για τον τοξικό καπνό (video)

Ολοκληρωτική η καταστροφή από τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά

Κηφισιά

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών της εταιρείας «Παλαμήδης Ανοξείδωτα Προϊόντα PAL A.Ε.» στην Κηφισιά συνεχίζει να παράγει προβλήματα καθώς ο καπνός που έχει αναδυθεί και τα σωματίδια που φέρει είναι επιβλαβή.

Mε το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής σε αυτή την αποθήκη του εργοστασίου με τις ανοξείδωτες συσκευές, το οποίο χθες το απόγευμα τυλίχθηκε στις φλόγες. Μια πυρκαγιά που έκαιγε περισσότερες από δυόμιση ώρες.

Ήταν πολύ μεγάλη η μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην οποία επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Bοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές ενώ από αέρος ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Ωστόσο μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρεται πως τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς στο εργοστάσιο είναι ό,τι ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.

Καμπανάκι για τους καπνούς στην Κηφισιά

«Αυτό που προτείνω σε όλους είναι να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα και όχι γιατί υπάρχει καύση, αλλά επειδή σε ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης», επεσήμανε στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τα τοξικά αέρια που εκλύθηκαν από τη φωτιά στο εργοστάσιο PAL με ανοξείδωτα προϊόντα στην Κάτω Κηφισιά.

«Όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους», συμπλήρωσε καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

«Σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων απο τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων. Είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγουν εξώ να μην βάλουν το χέρι στο στόμα», πρόσθεσε.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…