Μαρία Σάκκαρη: «Έπαθα κρίση πανικού όταν έφτασα Νο3 στον κόσμο, στοχεύω την κορυφή» (Video)

Μια σπάνια εξομολόγηση της Μαρίας Σάκκαρη, για τις νίκες, τις ήττες, τις κρίσεις πανικού αλλά και την προσωπική της ζωή.

5321725

Συνέντευξη στους Πρωταγωνιστές έδωσε η Μαρία Σάκκαρη, και μίλησε ανοιχτά για την εποχή που ανέβηκε στο νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός που την γέμισε με πίεση που ήταν δύσκολο να διαχειριστεί. Η σπουδαία αθλήτρια του τένις μίλησε επίσης για το πώς την μύησε στο τένις ο παππούς της, για την – επίσης αθλήτρια του τένις – μαμά της, τις κρίσεις πανικού αλλά και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Αρχικά δήλωσε για την καθημερινότητά της μακριά από την Ελλάδα ότι «Είναι ωραία η ζωή. Κάνω αυτό που αγαπώ. Ταξιδεύω, βλέπω τρομερά μέρη, παίζω τένις, κερδίζω, χάνω, τι καλύτερο από αυτό;»

Για τη σχέση με τον παππού της, που τη μύησε στο άθλημα: «Όταν με είδε να παίζω, είπε: Πάει, μπλέξαμε».

Για την τενίστρια μαμά της: «Η μητέρα μου δεν ήθελε κανένα από τα παιδιά της να παίξει τένις».

Για το μέλλον της ως μητέρα: «Δεν θέλω τα παιδιά μου να παίξουν τένις γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα».

Όσον αφορά ωστόσο την τεράστια πίεση που αντιμετώπισε όταν πλησίασε στην κορυφή, η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Έφτασα να είμαι νούμερο 3. Ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Άρχισα να βάζω πάρα πολλή πίεση στον εαυτό μου».

Αναλυτικά:

«Όταν πήγα Νο.3 ήμουν στην Καλιφόρνια και κέρδισα την τότε Νο.2 του κόσμου. Ηταν κάτι άπιαστο για εμένα όταν ήμουν παιδάκι. Το γιορτάσαμε εκεί αργά το βράδυ. Για να είμαι ειλικρινής όμως, το Νο.3 ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Όταν έφτασα εκεί, άρχισα να βάζω πολλή πίεση στον εαυτό μου» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μου πήρε ενάμιση χρόνο να το διαχειριστώ όλο αυτό. Σήμερα είμαι έτοιμη να το διαχειριστώ. Μετά από ένα μήνα πήγα στην Στουτγκάρδη και με έπιασε πρώτη φορά κρίση πανικού μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον αγώνα με κρίση πανικού. Το δούλεψα πολύ, με έχει πιάσει μόνο μια φορά από τότε. Ήθελα να ξεφύγω από το συναίσθημα ότι είμαι μέσα στο γήπεδο και δεν γίνεται να χάσω επειδή είμαι Νο.3. Δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Τώρα ξέρω ότι είναι εντάξει να χάσεις».

Δείτε το βίντεο:

Για τη σχέση της με τον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η κορυφαία τενίστρια είπε:

«Περνάω πάρα πολύ καλά με τον Κωνσταντίνο. Δεν έχει σημασία πόσες ημέρες βρισκόμαστε, αλλά πόσο καλά είμαστε όταν είμαστε μαζί, αλλά και όταν είμαστε μακριά» και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ τυχερή που τον έχω στη ζωή μου και που έχω έναν άνθρωπο που με καταλαβαίνει και δεν μου έχει πει ποτέ ”πού πάς;” ”πού ταξιδεύεις;”. Με σπρώχνει να προχωρήσω και να γίνω καλύτερη». Μάλιστα αποκάλυψε ότι εκείνος είναι ο πρώτος άνθρωπος που μιλάει όταν τελειώνει έναν σημαντικό αγώνα. «Είναι πάντα το πρώτο μου τηλεφώνημα μετά από έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Πρώτα μιλάω με τον Κωσταντίνο και μετά με τη μητέρα μου»

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Οργή από τον συγγενή θυμάτων των Τεμπών Δημήτρη Πλακιά για Παπακώστα – «Δοκιμάζουν ξανά τις αντοχές μας» (video)

Οι πρώτες αιχμές κατά Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό από τον Κελέτση: «Γνώριζα τις πιθανές συνέπειες της στάσης μου»

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Νέγκα σε Πασχαλίδη: Είσαι ακόμη ΚΚΕ; Είμαι ναι… προς τι το χαμόγελο; (video)

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

cats 108

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

palaistini epidayros

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα στη Γάζα και να… διδάξει πολιτισμό.