Ηλιόπουλος: Ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ για τον Μαρινάκη – «Παλιά ήμασταν φίλοι, τώρα ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους»

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μίλησε για την ΑΕΚ, τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και για την κυβέρνηση

Ηλιοπουλος Μαρινακη

Αποφασισμένος να οδηγήσει σε τίτλους την “ένδοξη” ΑΕΚ -όπως τη χαρακτήρισε αρκετές φορές-  εμφανίστηκε ο νέος μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Μάριος Ηλιόπουλος.

Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε για το όραμά του που έγινε πραγματικότητα, για το μονοπάτι που τον οδήγησε στην Ενωση, για τις μεταγραφές και για την απόλυτη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές.

“Καλησπέρα σε όλους αλλά κυρίως σε αυτούς που αγαπούν ανιδιοτελώς την ΑΕΚ. Συνήθως σήμερα στη ζωή δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια. Η ΑΕΚ όμως έχει διαφορετικό mentality Περνάει αυτή την ανιδιοτέλεια σε όλους για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο αύριο.

Η ΑΕΚ είναι ένα μεγαλείο, είναι ο νέος σταθμός, ο νέος μου στόχος,το νέο μου μεγάλο όραμα.

Η ΑΕΚ προσδιορίζει το σθένος όλων των Ελλήνων στα δύσκολα, στους πολέμους.

Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ μόλις 10 μέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις” είπε κατά την εισαγωγική του ομιλία και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από μια ώρα,  μίλησε:

Για την απόφασή του να επενδύσει στην ΑΕΚ

Πολλά χρόνια πριν υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου επιθυμία να πάρω τα ηνία του συλλόγου. Αυτά βέβαια είναι πράγματα που μπορεί να μη συμβούν ποτέ στη ζωή. Καμιά φορά όμως το σύμπαν συνωμοτεί. Έτσι ήρθε μία ευκαιρία μοναδική την οποία την άρπαξα. Χάρη στην εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα παιδικό μου όνειρο, το ένα ήταν η easyJet’s το άλλο η ΑΕΚ.

 Για τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του:

Δεν θέλω να μιλάω πολύ για το τι θα κάνω γιατί έχω μάθει να μιλάω με πράξεις. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι ο κόσμος έχει τις δικές του ανησυχίες. Τις κυρίες αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ μαζί με άτομα και της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης γιατί το μαγαζί είναι καλοκουρδισμένο. Θα έλεγα ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τίμησε  πάρα πολύ όταν ξεκίνησε λέγοντας ότι θα ειμαι προστάτης της ΑΕΚ . Βάλτε ζώνες ασφαλείας ψύχραιμα, θα γίνει αυτό που πρέπει.

Για τη σχέση της κυβέρνησης με το ποδόσφαιρο:

Έχουμε μία πολύ καλή κυβέρνηση, αξιόπιστη, που κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό της Ευρώπης. Όμως δεν έχει σταθεί στο πλευρό των μικρών και των φτωχών. Θα έπρεπε να σταθεί περισσότερο στους ανθρώπους που υποφέρουν.

Όσο δεν στριμώχνονται οι συστημικές τράπεζες να βοηθήσουν την κοινωνία και τις επιχειρήσεις που αγωνιούν για να μην τους βάλουν λουκέτο και όσο συνεχίσουν αδιαφορούν για τα λουκέτα που μπαίνουν δεν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα, θα υπάρχει πρόβλημα.

Σε όλες τις συστημικές τράπεζες πρέπει τα δύο πόδια να μπουν σε ένα παπούτσι για να μην κάνουν μόνο τα μεγάλα deals αλλά να βοηθάνε και όλους τους μικρούς και τους μικρομεσαίους που έχουν ανάγκη. Με αυτά λοιπόν πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση και όχι με το ποδόσφαιρο αν μία φάση είναι πέναλτι ή δεν είναι”

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: 

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Πριν από 35-40 χρόνια ήταν στενότατος φίλος μου και πριν από 20 χρόνια κουμπάρος μου.

Τα τελευταία περίπου 18 με 20 χρόνια έχουμε εντελώς διαφορετικές πορείες, ο καθένας έχει τραβήξει το δικό του δρόμο και μπορεί να βρεθούμε μια δυο φορές το χρόνο σε χώρους που μπορεί να μαζεύονται οι πλοιοκτήτες και αυτή είναι όλη η πραγματικότητα.

Ο αδερφός μου ο Αντώνης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Στο στενό μας οικογενειακό κύκλο τον αποκαλούμε παριζιάνο κι εμένα παρτιζάνο. Ο παριζιάνος είναι Ολυμπιακός, ο παρτιζάνος είναι ΑΕΚ!

Εννοείται ότι για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει όλοι να κάνουμε βήματα προσέγγισης. Δεν έχουμε κακές σχέσεις (με τον Β. Μαρινάκη) Απλώς ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους. Εγώ τον πήρα τηλέφωνο να τον συγχαρώ για την κατάκτηση του Conference league, εκείνος όμως δεν με πήρε να με συγχαρεί που ανέλαβα τα ηνία της ΑΕΚ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουτσελίνη: Πολλοί τρόλαραν, σαν το Κουλούρι όμως κανένας – «Θα κάνω τα πάντα για τον Λύτρα»

Κούγιας: Μήνυση και αγωγή στη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα – Το μήνυμα που ενόχλησε το δικηγόρο

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

Λύτρας: Πληροφορίες για μεγάλα χρέη – Απλήρωτα 11 άτομα και νοίκι 2.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…