Παύλος Μαρινάκης: Η «μπάλα στην εξέδρα» όταν τον ρώτησαν για τη συμμαχία Καραμανλή – Σαμαρά (video)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, φαίνεται σαν να μην περίμενε την ερώτηση και αντί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση άρχισε να κάνει την ιστορική αναδρομή της Νέας Δημοκρατίας

5616230

Οι ευρωεκλογές και η ραγδαία πτώση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας έφεραν στην επιφάνεια την κρίση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος εδώ και καιρό, η οποία έγινε αισθητή και την προεκλογική περίοδο καθώς είδαμε ή μάλλον δεν είδαμε καθόλου σε αυτή την εκλογική μάχη τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Τα δύο ηγετικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης δεν έστειλαν ούτε το παραδοσιακό μήνυμα για να καλέσουν τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, με τον προβληματισμό στο Μαξίμου να είναι έντονος.

Ευρωεκλογές: «Αγνοούνται» Καραμανλής και Σαμαράς – Κονταροχτυπιούνται Βόζεμπεργκ με Αυτιά για την πρωτιά

Αυτός ο προβληματισμός εντάθηκε ακόμα περισσότερο τις τελευταίες μέρες όταν έγινε γνωστό πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα κάνουν μαζί επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, στέλνοντας έτσι πιθανότατα ένα μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς επιλέγουν να εμφανιστούν μετά την εκλογική αποτυχία, γιατί για αποτυχία πρόκειται, με το άγχος για το τι ακριβώς θα πουν να είναι έκδηλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το άγχος αυτό φάνηκε και στην απάντηση που ουσιαστικά δεν έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη σημερινή (21/06) παρουσία του στους «Αταίριαστούς» στο ΣΚΑΙ σχετικά με το αν εξετάζουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σύμπραξη Καραμανλή με Σαμαρά κατά Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση και ουσιαστικά ούτε αρνήθηκε ότι υπάρχει το πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης

«Δεν ισχύει το απέναντι σε ένα κόμμα το οποίο έχει αντέξει στο χρόνο 50 χρόνια, στη μεταπολίτευση, ως η μόνη μεγάλη παράταξη, ένα κόμμα εξουσίας, με τις εναλλαγές της εξουσίας όπως επιλέγουν οι πολίτες.

Εγώ θεωρώ θετική την είδηση, θετική την κάθε εξέλιξη η οποία τις μας λέει; Ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δύο άνθρωποι που κράτησαν το τιμόνι και του κόμματος, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος από μικρό παιδί, αλλά και της χώρας εκφράζονται και ειδικά για ευρωπαϊκά θέματα.

Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά τα έχει λύσει αυτά, ιστορικά τα έχει λύσει με τον διάλογο, τα ‘χει λύσει με τις απόψεις οι οποίες ακούγονται, καμία φορά είναι και διαφορετικές και τα έχει λύσει με ένα μόνο γνώμονα, αυτό που είχε πει ο ιδρυτής μας, ο εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχαμε μάλιστα πρόσφατα και μια αδημοσίευτη συνέντευξη, για μας η λέξη κλειδί είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, μόνο καλό κάνει λοιπόν μια τοποθέτηση η οποία δείχνει και ένα δρόμο».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 13:40 και μετά

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αν όντως δεν υπήρχε «θέμα» στο εσωτερικό ο Παύλος Μαρινάκης θα έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και όχι για την ιστορική πορεία της ΝΔ!
Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: Σκότωσε τη σύζυγό του με κατσαβίδι – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια

Άνω Λιόσια: Άνδρας ξυλοκόπησε τη γυναίκα του λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…