Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη ότι ο Κωνσταντίνος Ζούλας δεν διαθέτει πτυχίο – Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα, το οποίο είναι προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος, όχι να διοικήσει, αλλά ακόμα και να είναι υποψήφιος για να διοικήσει δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με τον νόμο Κεραμέως

Ζούλας Ποσπερτ

Σύμφωνα με το powergame.gr, σάιτ του ομίλου του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, «ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα, το οποίο είναι προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος, όχι να διοικήσει, αλλά ακόμα και να είναι υποψήφιος για να διοικήσει δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με τον νόμο Κεραμέως».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ζητεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τον νόμο Κεραμέως, με ειδική ρύθμιση, δεύτερη, έπειτα από εκείνη για τις ανείσπρακτες οφειλές. Εναντίον του ορθώνονται τα πεπραγμένα της διοίκησής του και ειδικότερα τα 122 εκατομμύρια ευρώ μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΕΡΤ από τις ανείσπρακτες οφειλές από τους παρόχους ενέργειας, τις οποίες – σύμφωνα με τη στήλη – πιέζει την κυβέρνηση να τις διαγράψει με ειδική τροπολογία.

Συγκεκριμένα και με βάση δημοσιεύματα, οι απαιτήσεις των εισπράξεων που δεν ρευστοποιήθηκαν προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης:

  • για τη χρήση του 2019 υπολογιζόταν την 31/12/2019 σε 100 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία από αυτή την εξέλιξη ανήλθε σε 45 εκατομμύρια ευρώ.
  • για το 2021 τα ελεγκτικά ευρήματα δείχνουν ότι οι μη ρευστοποιημένες απαιτήσεις ανήλθαν σε 114,5 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία έφτασε στα 48,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ
  • και το 2022 τα δεδομένα δείχνουν επιβάρυνση με τους συγκεκριμένους δείκτες να διαμορφώνονται σε 122 και 51,4 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα αποκαλύπτονται από σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, αναδεικνύουν το τι εννοεί ο Κυρ. Μητσοτάκης με την “αριστεία”. Τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης της ΕΡΤ επί προεδρίας του κ. Ζούλα, τον οποίο είχε προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το 2019, ενώ διατελούσε διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ (!), έχουν ως εξής: Χρέη ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ προς τους παρόχους ενέργειας και ραγδαία πτώση κερδών τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από τα σχετικά ρεπορτάζ, ο κ. Ζούλας δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για τη συγκεκριμένη θέση.

Απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη και τη διοίκηση της ΕΡΤ να δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ. Επιπλέον, ο κ. Ζούλας και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της ΝΔ και της κυβέρνησης».​

Ειδήσεις σήμερα: 

Μύδροι Κραουνάκη για την κεντροαριστερά: «Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης» (video)

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο trailer της ταινίας «Υπάρχω» , με τον Χρήστο Μάστορα

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών

Οργή στην Χαλκίδα για τον ασυνείδητο που μετέφερε παιδί στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου! (video)

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Πήγε να μπει στο σπίτι της και βρήκε να κατοικούν άλλοι!

τεμπο

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Πήγε να μπει στο σπίτι της και βρήκε να κατοικούν άλλοι!

Είχαν εγκατασταθεί στην οικία από την Πέμπτη, έχοντας και σοβαρό διαπληκτισμό ανάμεσά τους.

Βίντεο ντοκουμέντο από Χανιά: Χτυπά την πρώην σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους, στη μέση του δρόμου

xilodarmos xania

Βίντεο ντοκουμέντο από Χανιά: Χτυπά την πρώην σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους, στη μέση του δρόμου

Σοκαριστικό βίντεο από το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που είχε λάβει χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου στις…

ΚΕΕΡΦΑ: Το ξήλωμα του διοικητή του ΑΤ Ομόνοιας είναι ομολογία ενοχής για τις δολοφονίες μεταναστών

omonoiaat

ΚΕΕΡΦΑ: Το ξήλωμα του διοικητή του ΑΤ Ομόνοιας είναι ομολογία ενοχής για τις δολοφονίες μεταναστών

Το ξήλωμα του διοικητή του ΑΤ Ομόνοιας είναι αποτέλεσμα της κατακραυγής του κόσμου που ξεσήκωσε…