Newsroom

Newsroom

Κύκλωμα εκβιαστών εκμεταλλευόταν καταστηματάρχες – Συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι

Εγκληματική οργάνωση της οποίας τα μέλη εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Screenshot 2024 07 07 122515

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων οι 9 είναι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ στη δικογραφία, που κάνει λόγο για λεία των εκβιαστών που άγγιζε τις 700 χιλιάδες ευρώ ετησίως, περιλαμβάνονται 9 ακόμα υπάλληλοι.

Τα μέλη του κυκλώματος, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου και συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και του κώδικα μετανάστευση, εκβίαζαν τους καταστηματάρχες, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά, για την αποφυγή βεβαίωσης διοικητικών παραβάσεων.

Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε, τουλάχιστον ενάμισι χρόνο και σ’ αυτό σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας συμμετείχαν ιδιώτες, υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, υπάλληλος των Υπηρεσιών Δόμησης, και υπάλληλοι των Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου και του υπουργείου Πολιτισμού, που εμπλέκονταν σε ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να εξαναγκάσουν τους ιδιοκτήτες να υποκύψουν στον εκβιασμό.

Στο θέμα των αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων, τονίζοντας πως συνεργάστηκε με τις Αρχές και την εξάρθρωση του κυκλώματος.

«Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων» τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ όπως αναφέρει, όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αργία «ενώ θα προχωρήσουν ταυτόχρονα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου».

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Αστυνομία

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…

Λίβανος: Το Ισραήλ σκότωσε δυο μαχητές της Χαμάς – Η Χεζμπολάχ αντεπιτέθηκε σε εταιρία αμυντικής βιομηχανίας

libanos 3

Λίβανος: Το Ισραήλ σκότωσε δυο μαχητές της Χαμάς – Η Χεζμπολάχ αντεπιτέθηκε σε εταιρία αμυντικής βιομηχανίας

Οι Ταξιαρχίες του αλ Κασάμ, που αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς επιβεβαίωσαν το θάνατο…