Προκλητικός ο Φλωρίδης ομολογεί την λογοκρισία στις δίκες

Εν μέσω καλοκαιριού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να φιμώσει την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους αλλά και τα παρατηρητήρια σχετικά με όσα διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια της εκδίκασης υποθέσεων στο δικαστήριο.

φλωριδης

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το κυβερνητικό «μαύρο» στην ενημέρωση για σημαντικές δίκες και την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το υπουργείο Δικαιοσύνης ομολογεί ότι φιμώνουν τα παρατηρητήρια. Το υπουργείο επέλεξε να απαντήσει στην εύλογη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη ρύθμιση, εξαπολύοντας προκλητική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ευθαρσώς σε ότι «εδώ και καιρό έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα είναι γνωστό».

Ωστόσο επί της ουσίας ο υπουργός Δικαιοσύνης ομολογεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τη φίμωση της ενημέρωσης, σε μείζονος σημασίας δίκες, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση «παραπέμπουμε στη διάταξη του παραπάνω άρθρου που ισχύει εδώ και 22 χρόνια και η οποία απαγορεύει την «”ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου, εκτός αν το ίδιο το δικαστήριο παράσχει τη σχετική άδεια. Στους παραπάνω τρόπους μετάδοσης με την πρόσφατη ρύθμιση, προστέθηκε και η μετάδοση μέσω Ίντερνετ”».

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι με την εν λόγω απόφαση «μπλοκάρονται» παρατηρητήρια όπως αυτό που μετέδιδε και μεταδίδει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς επίσης και την εκδίκαση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου.

 

 

Ξέσπασε ο Συρίγος για Τέμπη: «Πήγαν να μπαζώσουν για να κρύψουν την αλήθεια, ο πόνος των γονιών όμως δεν μπαζώνεται» (video)

Συρίγος

Ξέσπασε ο Συρίγος για Τέμπη: «Πήγαν να μπαζώσουν για να κρύψουν την αλήθεια, ο πόνος των γονιών όμως δεν μπαζώνεται» (video)

Ξέσπασμα από τον Νίκο Συρίγο μετά τις αποκαλύψεις για το οικόπεδο στο οποίο βρέθηκαν πεταμένα…