Νότια Αφρική: Τουρίστας ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από ελέφαντες – Πλησίασε το κοπάδι παρά τις προειδοποιήσεις

Οι υπεύθυνοι του πάρκου αναφέρουν ότι ο άνδρας, που ήταν στο πάρκο με τρεις φίλους, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε στο κοπάδι για να το φωτογραφίσει.

mylon ollila j4ocWYAP cs unsplash

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην Νότια Αφρική, όταν ένας Ισπανός τουρίστας ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από ελέφαντες.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε εθνικό πάρκο στη Νότια Αφρική, όταν ο Ισπανός τουρίστας απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο για να φωτογραφίσει το κοπάδι και πλησίασε μια οικογένεια ελεφάντων επικίνδυνα κοντά, παρά τις προειδοποιήσεις της παρέας του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 43χρονο από τη Σαραγόσα που σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής (07/07) στο Πιλάνεσμπεργκ, περίπου 200 χλμ. βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι υπεύθυνοι του πάρκου αναφέρουν ότι ο άνδρας, που ήταν στο πάρκο με τρεις φίλους, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε στο κοπάδι για να το φωτογραφίσει.

Παρά τις προειδοποιήσεις από την παρέα του και από τους επιβάτες άλλων δύο οχημάτων, ο τουρίστας περπάτησε προς το κοπάδι, το οποίο είχε και τρία μικρά. Ένα θηλυκό, η αρχηγός του κοπαδιού, επιτέθηκε στον τουρίστα που δεν κατάφερε να ξεφύγει. Πολύ γρήγορα όλο το κοπάδι επιτέθηκε στον τουρίστα και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Το κοπάδι δεν έδειξε κάποια επιθετικότητα στους άλλους παριστάμενους, αναφέρει ο Guardian. Είναι απόλυτα φυσικό για τους ελέφαντες να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα μικρά του κοπαδιού. Οι τουρίστες δεν αντιλαμβάνονται πάντα τους κινδύνους από τα άγρια ζώα ούτε ότι είναι ασφαλείς μόνο μέσα στο όχημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «συγγνώμη» του Νταλάρα για την… αγνώριστη φωνή του στο Ηρώδειο

Τεντόγλου: Ο λόγος που αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Αποκάλυψη: Κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το περιβάλλον Ανδρουλάκη στο κύκλωμα χρηματισμού στο δήμο Αθηνών

 

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

cats 108

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

palaistini epidayros

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα στη Γάζα και να… διδάξει πολιτισμό.