Newsroom

Newsroom

Αναβρασμός στη Samsung: Πρωτοφανής απεργία επ’αόριστον – «Η διοίκηση θα υποφέρει»

Το συνδικάτο κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας ότι δεν είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε διάλογο

5a78699e1dc5248a0d8b4570

Συνδικάτο το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της Samsung Electronics, εμβληματικής βιομηχανίας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα πως κηρύσσει «απεργία επ’ αόριστον» για να αναγκάσει τη διεύθυνσή της να διαπραγματευθεί νέα εταιρική συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Κηρύσσουμε δεύτερη γενική απεργία επ’ αόριστον από τη 10η Ιουλίου, αφού πληροφορηθήκαμε ότι η διεύθυνση δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει μετά την πρώτη γενική απεργία», τόνισε η εθνική ένωση εργαζομένων της Samsung Electronics, αναφερόμενη στην —άνευ προηγουμένου— τριήμερη κινητοποίηση των μελών της από προχθές Δευτέρα.

Περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι σταμάτησαν να εργάζονται τη Δευτέρα, κηρύσσοντας αρχικά τριήμερη απεργία, στο πλαίσιο μιας μακράς διαμάχης για μισθούς και επιδόματα. Είχε προηγηθεί μια μονοήμερη απεργία τον Ιούνιο, που ήταν η πρώτη τέτοια συλλογική δράση στην εταιρεία, η οποία επί δεκαετίες δεν είχε συνδικάτο εργαζομένων.

Το σωματείο έχει περισσότερα από 30.000 μέλη – περισσότερο από το ένα πέμπτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Η Samsung γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απεργία δεν θα επηρεάσει την παραγωγή. «Η Samsung Electronics θα διασφαλίσει ότι δεν θα προκύψουν διακοπές στις γραμμές παραγωγής», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας πως «η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις καλή τη πίστη με το σωματείο».

Ωστόσο, το συνδικάτο κάνει λόγο για «σαφή αναστάτωση στην παραγωγή», διαμηνύοντας ότι όσο περισσότερο συνεχίζεται η απεργία, «τόσο περισσότερο θα υποφέρει η διοίκηση» και εκτιμώντας πως «τελικά, θα γονατίσουν και θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε σίγουροι για τη νίκη».

Το συνδικάτο κατηγόρησε τη διοίκηση της Samsung για «παρεμπόδιση» της απεργίας, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση δε φαίνεται πρόθυμη να συμμετάσχει σε διάλογο.

Το συνδικάτο προέτρεψε περισσότερους εργαζόμενους να συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένων όσων εξακολουθούν να διστάζουν: “Η αποφασιστικότητά σας είναι απαραίτητη για να προωθήσουμε τους στόχους και τη νίκη μας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον”.

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…