Ανδρουλάκης: Δεν θα θέσω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα (video)

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το θέμα που έχει ανακύψει με το καταστατικό της παράταξης

ανδρουλάκης 1

Κανένα διαδικαστικό ζήτημα δεν θα θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα μέλη του κόμματος που κατέχουν έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – γεγονός που θα έβαζε “φρένο” στον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για την προεδρία της παράταξης.

Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε: “Στην ουσία, αυτή η κουβέντα για μένα είναι χωρίς κανένα πολιτικό νόημα. Δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την επιτροπή, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα με έναν θεσμικό τρόπο, να πάμε στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά. Υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστεί. Θέλω να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα του τι ισχύει τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου και θεωρώ ότι δεν πρέπει να προσανατολιστεί σε τέτοια θέματα η συζήτηση, αλλά στο τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε, που θέλουμε να πάει η πατρίδα μας”.

Ερωτηθείς αν περίμενε τις εσωκομματικές έριδες μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, απάντησε πως σε έναν βαθμό ήταν προετοιμασμένος, όμως παρατήρησε πως “καλό θα ήταν, επειδή το να πας από το 8% στο 13% θέλει πολύ αγώνα, αλλά το να πας από το 8% στο 6%, δεν χρειάζεται τίποτα, να είμαστε δίκαιοι στην αποτίμησή μας”.

Όσον αφορά στη συνεργασία των κομμάτων της κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε θετικός για πρωτοβουλίες σε θέματα όπου τα κόμματα μπορούν να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική, όπως για την ακρίβεια, για το ολιγοπώλιο ή για τα Τέμπη. Ωστόσο, άφησε αιχμές σχολιάζοντας: “Εγώ με παρασκηνιακές διαδικασίες παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα, και επειδή έχασαν την καρέκλα, θέλουν να επανέλθουν στο ΠΑΣΟΚ ή να δημιουργήσουν μια ρευστότητα για να ξαναπαίξουν ρόλο, δεν μπαίνω σε τέτοια παιχνίδια του παρασκηνίου”.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο καλύτερος Έλληνας είναι μαύρος

Αιχμές από την Έλενα Ακρίτα για την ελληνική τηλεόραση: «Κούκλες, ξανθές, εντυπωσιακές»

Αντετοκούνμπο: Η ανάρτησή του μετά την απόφαση να είναι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ομόφωνα ένοχοι ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό