Newsroom

Newsroom

Σε πύρινο κλοιό η Κορινθία: Προβλέπεται δύσκολη νύχτα – Ορατός μέχρι τα Κύθηρα ο καπνός (Video)

Η φωτιά, έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

fotia xios 1

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ωστόσο, δύσκολη προβλέπεται η νύχτα, με τις διάσπαρτες εστίες να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται ενώπιον μια ολονύχτιας μάχης με τις φλόγες.

Η φωτιά, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα, είχε πλησιάσει νωρίτερα και το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας. Να σημειωθεί πως ο καπνός είναι ορατός μέχρι τα Κύθηρα.

Μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνεχίζουν τις μάχες οι επίγειες δυνάμεις.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότηταγια να απομακρυνθούν.

Στο σημείο κλήθηκαν να σπεύσουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντές. Επιπλέον, κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Στην επιχείρηση κατάσβεσης στην Κορινθία πλέον συμμετέχουν -μετά την ενίσχυση των δυνάμεων- 97 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα.

Από αέρος κινητοποιήθηκαν 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι:

Δείτε εικόνες από τις πύρινες φλόγες που πλησιάζουν το Κούτσι Νεμέας. Μέχρι ώρας, δεν απειλείται οικισμός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Η Στιμάγκα καίγεται! Λειψυδρία στον Δήμο Βέλου Βόχας παντού & οι αρμόδιοι κωφεύουν ΑΠΑΝΤΕΣ!»,επισήμανε στη ιστοσελίδα KkorinthosΤV ο κ. Μανάβης.

Πρέπει να βρεθεί λύση δεν μπορεί ο Δήμος να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού Δήλωσε από το μέτωπο της φωτιάς στην Στιμάγκα ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, κ Θανάσης Μανάβης με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και κ. Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, πρόσθεσε πως πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίτα: Η απάντηση στο απαράδεκτο σχόλιο της Λίνας Κλείτου για τον Ζακ Κωστόπουλο – «Είναι όντως δημοσιογράφος;»

Χριστίνα Σούζη: Το ξέσπασμα στον αέρα του ΣΚΑΪ για τον καύσωνα – «Μην πανικοβάλουμε τον κόσμο» (video)

Έξαλλος ο Ανδρουλάκης με τις τιμές των ακτοπλοϊκών: «Θα μας τρελάνεις;» απαντά ο Παπανικολάου

Ο Γιώργος Τσελίκας έριξε… χαστούκι στον καφέ ταξιδιώτη στο λιμάνι του Πειραιά (video)

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι