CNN – Απολογία Μητσοτάκη σε live μετάδοση για την εξαήμερη εργασία (video)

Συνέντευξη στο CNN έδωσε ο πρωθυπουργός, αλλά και πάλι δεν πήγε τόσο καλά όσο ήθελε...

CNN ΜΗΤΣΟΤ

Ενώ στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης χαίρει της ευνοϊκής μεταχείρισης από την μερίδα των φιλοκυβερνητικών μέσων για την πολιτική του τακτική, στο εξωτερικό η αντιμετώπιση είναι σκληρή. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στριχώχτηκε από την δημοσιογράφο, Τζούλια Τσάτερλι , σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNN και έκανε απολογία για την εξαήμερη εργασία.

Η Τζούλια Τσάτερλι κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τι συμβαίνει με την εξαήμερη εργασία, τονίζοντας ότι η χώρα μας φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

«Θα εξοργιστείτε μαζί μου, αλλά γίνατε πρωτοσέλιδο διεθνώς» είπε η δημοσιογράφος για την εξαήμερη εργασία, ζητώντας να μάθει τι ακριβώς ισχύει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαμογελώντας αμήχανα, επιστράτευσε τα γνωστά επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν «δεν είναι αυτό που νομίζετε», ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι στη χώρα μας έχει καθιερωθεί το τετραήμερο. Δεν είπε βέβαια ότι αυτό απαιτεί ο εργαζόμενος να δουλεύω 10ωρα επί τέσσερις μέρες, για να πάρει ρεπό την επομένη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δεν τίθεται τέτοιο θέμα και η εργασία είναι πενθήμερη ενώ μπορούν εργαζόμενοι να δουλεύουν τέσσερις μέρες, αν έρθουν σε συμφωνία με τον εργοδότη τους. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι σε συγκεκριμένους κλάδους, που είναι περιορισμένοι και λειτουργούν 24/7, η εξαήμερη εργασία πρέπει να αποφασίζεται σε συμφωνία με τον εργαζόμενο και επιπλέον αμοιβή.

Πενθήμερη είναι η εργασία στην Ελλάδα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, επισήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας υποκριτικά ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι κάτι που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό