Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: 37χρονη πριν δύο μέρες είχε μηνύσει τον δράστη

Ο 43χρονος δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές το θύμα, μία από μακρινή απόσταση και μια από κοντινή, από το παρμπρίζ, στην Αμφιλοχία

αμφιλοχια δολοφονια

Δύο φορές είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία ο 43χρονος που σκότωσε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στην Αμφιλοχία, τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου, μπροστά τα μάτια της  13χρονης κόρης του ζευγαριού.

 

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε κι αυτός στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες τότε,οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Μάλιστα τότε του είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα,λόγω της ενοοικογενειακής βία αλλά με την αθωωτική απόφαση την ξαναπήρε πάλι πίσω

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και στις δύο περιπτώσεις είχε προταθεί στο θύμα -που ήταν μητέρα δύο παιδιών- να εγκατασταθεί η εφαρμογή panic button στο κινητό της και η μεταφορά της σε δομή, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

Το περιστατικό συνέβη στις 04:00. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές το θύμα, μία από μακρινή απόσταση και μια από κοντινή, από το παρμπρίζ.

Έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ για τις ακριβείς συνθήκες

Όταν τη σκότωσε μετακινήθηκε λίγα μέτρα παραπέρα και αυτοκτόνησε. Οι πυροβολισμοί αναστάτωσαν τη γειτονιά και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια του αποτρόπαιου περιστατικού.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο 43χρονος περίμενε την άφιξη της 36χρονης, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου πάνω στο ουρανό του αυτοκινήτου της και άρχισε να πυροβολεί.

Αργότερα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως «ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του «panic button».

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».

Η τελευταία της ανάρτηση

Το δικό της μήνυμα για τους ανθρώπους που αγαπούν είχε στείλει μέσω social media η 36χρονη που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Αμφιλοχία, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σε ανάρτηση στο Instagram, η 36χρονη είχε δημοσιεύσει μια εικόνα, στην οποία υπήρχε το μήνυμα: «Ξεχωριστοί οι άνθρωποι που μιλούν με τα μάτια… που νιώθουν με την ψυχή… και αγαπούν με πράξεις!».

amfiloxia-anartisi.jpg

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι