Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους Αμερικανούς «να μην κάνουν υποθέσεις» για τα κίνητρα ή την πολιτική τοποθέτησή του.

joebiden

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει αυτή την ώρα ο Τζο Μπάιντεν.

Σε δηλώσεις για την απόπειρα δολοφονίας κατά του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι είχε μια «σύντομη αλλά καλή συζήτηση» με τον Τραμπ μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε στη συγκέντρωση του το βράδυ του Σαββάτου και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άνδρα που σκοτώθηκε.

Ο Τζο Μπάινετν καταδίκασε και πάλι τη βία που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης.

«Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος. Δεν είναι η Αμερική και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό αυτή τη στιγμή» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Είμαι ειλικρινά ευγνώμων που είναι καλά και αναρρώνει», είπε ο πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως έδωσε εντολή για ανεξάρτητη έρευνα για την ασφάλεια στην συγκέντρωση του Τραμπ, με στόχο να «εκτιμηθεί τι ακριβώς συνέβη», ενώ πρόσθεσε ότι τα πορίσματά της θα κοινοποιηθούν στους πολίτες.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ακόμη πως θα απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος στις οκτώ το βράδυ (στις 3 ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα) από το Οβάλ Γραφείο, όπου θα τονίσει την «ανάγκη για ενότητα».

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό