Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Στις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, στο κυριακάτικο σημείωμά του στο Facebook, καταλήγοντας ότι δεν είναι όλα σκοτεινά καθώς «εδώ και μια εβδομάδα ένας άνεμος αισιοδοξίας έχει φυσήξει από τη Γαλλία».

Χαριτσης 5

Υποστηρίζει ότι «η ιστορική νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου συγκροτεί ένα νέο παράδειγμα για την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη» και υπενθυμίζει τη σχετική εκδήλωση της Νέας Αριστεράς την ερχόμενη Τρίτη.

«Μετά τους πυροβολισμούς στην διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ είναι δυστυχώς δεδομένο ότι η ένταση, η κοινωνική και πολιτική πόλωση θα οξυνθούν ακόμα παραπάνω έως τις κάλπες», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, προσθέτοντας ότι από τις απόβλεπες εξελίξεις δεν θα μείνει προφανώς ανεπηρέαστη η Ευρώπη. «Η ευθύνη για τις αριστερές, τις προοδευτικές και τις δημοκρατικές δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές είναι πια ιστορική», τονίζει.

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «την ίδια ώρα η Γάζα συνεχίζει να ματώνει» και πως «αποτελεί επιτακτική ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ και να αναγνωρίσουν τώρα το παλαιστινιακό κράτος». Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρει ότι «μάθαμε από τον πρωθυπουργό ότι η τυχοδιωκτική εμπλοκή της κυβέρνησης στον ουκρανικό πόλεμο, έχει προκαλέσει κενά στην αμυντική θωράκιση της χώρας», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση ακολούθησε και ακολουθεί μια ασυνάρτητη κι επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που έχει ως βασικούς στόχους της το “χάιδεμα” των (ακρο)δεξιών ακροατηρίων στο εσωτερικό και την ενίσχυση της εικόνας του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον». Κατά τον κ. Χαρίτση αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αντιμετωπίζει και πολύ σοβαρά προβλήματα με όλους τους γείτονες της. «Πρόκειται για τον ορισμό της αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής», λέει.

Μιλώντας για την εσωτερική πολιτική, αναφέρεται στο ΕΣΥ που «βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της μεθοδευμένης υποστελέχωσης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση…», στο γεγονός ότι «χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που προεκλογικά μοίρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Κάνει λόγο για «ντροπιαστικό εμπαιγμό», σχολιάζει ότι πρόκειται για «αποθέωση του παλαιοκομματισμού, της δημαγωγίας και της πολιτικής που εξυπηρετεί την ολιγαρχία», καθώς «αντί να σπάσουν τα καρτέλ που κερδοσκοπούν με την Ενέργεια, επέλεξαν να μοιράσουν επιδοτήσεις που δεν τις είχε εγκρίνει η ΕΕ». Υποστηρίζει ακόμη ότι στον Τουρισμό «συμπυκνώνονται η ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου και το αδιέξοδο του παραγωγικού μοντέλου» και πως «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν μπορούν να πάνε διακοπές».

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…