Αυτοκτόνησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Evan Wright – Είχε ταυτιστεί με την ιστορία της Paris Hilton

Ο Wright, είχε προσφάτως μιλήσει για το μετατραυματικό στρες από το οποίο υπέφερε εξαιτίας των βιωμάτων του στο οικοτροφείο, λίγο μετά την κατάθεση της Paris Hilton ενώπιον επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου.

3a91489d839edf3fc448e912e31119ae XL

Αυτοκτόνησε ο βραβευμένος ρεπόρτερ, συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός Έβαν Ράιτ (Evan Wright) στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο 59χρονος είχε γίνει διάσημος χάρη στο βιβλίο του Generation Kill, που εκδόθηκε λίγο καιρό μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ έγραψε μια σειρά από άρθρα όπου περιέγραφε την εμπειρία του όταν εντάχθηκε σε έναν λόχο που πραγματοποιούσε αναγνωριστικές ενέργειες και παρέμεινε μαζί τους για μήνες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες πολέμου.

Λίγα χρόνια μετά το ΗΒΟ διασκεύασε το Generation Kill για τη μικρή οθόνη, με επικεφαλής τους δημιουργούς του The Wire, David Simon και Ed Burns.

«Είμαστε μια μεγάλη, κατεστραμμένη οικογένεια»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Wright ασχολιόταν με την προώθηση του ντοκιμαντέρ Teen Torture, Inc., μια παραγωγή του Max, στο πλαίσιο της οποίας έδωσε συνέντευξη για την παραμονή του σε οικοτροφείο του Μαϊάμι, όταν ήταν 13 ετών και είχε αποβληθεί από το σχολείο λόγω κατηγοριών για εμπόριο μαριχουάνας, κάτι που όμως δεν είχε συμβεί ποτέ.

Πάρις Χίλτον: «Με έσερναν στον διάδρομο και με κακοποιούσαν σεξουαλικά» – Περιέγραψε την κόλαση που έζησε ως παιδί σε οικοτροφείο (Video)

Η παραμονή του στο ορφανοτροφείο αποφασίστηκε, θεωρητικά, για λόγους αναμόρφωσης, με δεδομένο ότι μετά τον νευρικό κλονισμό που είχε πάθει η μητέρα του είχε διαρκώς ξεσπάσματα. Εκείνη η περίοδος ήταν πάρα πολύ δύσκολη για τον Wright, ο οποίος μίλησε για το μετατραυματικό στρες από το οποίο υπέφερε εξαιτίας των βιωμάτων του στο οικοτροφείο, λίγο μετά την κατάθεση της Πάρις Χίλτον (Paris Hilton) ενώπιον επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου, που ερευνά το ζήτημα των αναμορφωτηρίων στη χώρα.

Σχετικά είχε γράψει στο Χ (πρώην Twitter):

«Κάθε φορά που βλέπω θύματα αυτών των προγραμμάτων, σκέφτομαι: Αυτός είναι ο αδελφός ή η αδελφή μου. Αισθάνομαι έναν δεσμό με οποιονδήποτε πέρασε τέτοιο πράγμα.

Είδα την κατάθεση της Paris Hilton και συνειδητοποίησα, ‘ω, είναι κι αυτή αδελφή μου;’ Είμαστε μια μεγάλη, κατεστραμμένη οικογένεια».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Οι καταγγελίες για το οικοτροφείο

Οι υπάλληλοι του οικοτροφείου The Seed, όπου παρέμεινε ο Wright, κατηγορήθηκαν πριν χρόνια για απειλές σωματικής βίας, δημόσιους εξευτελισμούς και και διαρκή έλεγχο των οικότροφων με μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο της Κορέας. Το ίδρυμα έκλεισε τελικά το 2001.

Ο David Simon, που είχε συνεργαστεί στην τηλεόραση με τον Wright, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «χάσαμε έναν πολύ καλό δημοσιογράφο και αφηγητή ιστοριών», που διέθετε χιούμορ και ουσία.

Για τον εκλιπόντα, η δημοσιογραφία ήταν «ένα καταφύγιο για κατεργάρηδες κι αχρείους», το μοναδικό πεδίο όπου είχε πετύχει στη ζωή του, σύμφωνα πάντα με την προσωπική του άποψη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια πίσω από την αυτοκτονία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί η είδηση για το 3χρονο κοριτσάκι που το έσκασε από το σπίτι του στην Κρήτη κρύβει μια σκληρή αλήθεια

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Ρέθυμνο: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε παραλία δίπλα στον μεθυσμένο σύζυγό της

Νεαρός στέλνει «χαιρετίσματα σε Αλαφούζο» και αφήνει «κάγκελο» Οικονόμου – Παυλόπουλο (video)

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Ektakti Epikairotita 0

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έλεγχοι των Αρχών στο κτήριο…