Newsroom

Newsroom

Οπαδική βία – Αλεξάνδρας: Η σχέση οπαδών με την Greek Mafia – Ο ρόλος του αρχηγού «αρκούδου» (video)

Εντολές από τη Greek Mafia φαίνεται πως έπαιρνε το κύκλωμα εκβιαστών που δραστηριοποιούνταν και ως χούλιγκανς. Μέσα από τη μεγάλη δεξαμενή των οπαδών, φέρεται να αλιεύει πρόθυμους νεαρούς, για να μετατραπούν σε εκτελεστικά τους όργανα και ομάδες κρούσης για εκβιασμούς καταστηματαρχών, για εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς και συμβόλαια θανάτων.

hooligans1

Σκληροί ποινικοί από το κοινό έγκλημα και την Greek Mafia είναι μερικοί από τους 74 συλληφθέντες που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια του περασμένου Σαββάτου (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πόλεμος επί κυριαρχίας, που έχει ξεσπάσει στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών, αποκάλυψε και την παράλληλη δράση τους με εκβιασμούς, επιθέσεις και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, με τους συλληφθέντες να λύνουν τις διαφορές τους ως «σωματοφύλακες».

Μάλιστα, βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει την ομάδα των οργανωμένων οπαδών να κινείται προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και να είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τη μερίδα των άλλων οπαδών.

 

Η σχέση οπαδών με την Greek Mafia

Οι αστυνομικές Αρχές, όπως αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ  τηλεοπτικού σταθμού, φαίνεται πως κλίνουν στο σενάριο των συγκοινωνούντων δοχείων σχετικά με την Greek Mafia και τους οργανωμένους χούλιγκαν.

Ειδικότερα, η Greek Mafia, μέσα από τη μεγάλη δεξαμενή των οπαδών, φέρεται να αλιεύει πρόθυμους νεαρούς, για να μετατραπούν σε εκτελεστικά τους όργανα και ομάδες κρούσης για εκβιασμούςκαταστηματαρχών, για εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς και συμβόλαια θανάτων.

Από την άλλη, οι νεαροί χούλιγκαν βρήκαν στην Greek Mafia, όπως αναφέρουν αστυνομικοί, εύκολο χρήμα και πλαστή αίσθηση ισχύος, ανωτερότητας και κυριαρχίας.

Ειδική μνεία κάνουν οι αστυνομικοί σε συνομιλία που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ μελών του κυκλώματος που σχολιάζουν τις ανακατατάξεις που πραγματοποιήθηκαν στην «ομάδα» μετά τη δολοφονία ανθρώπου της νύχτας που χαρακτηριζόταν ως «Μεγάλο Αφεντικό».

Σχολιάζεται ότι, μετά τη δολοφονία, η «άλλη πλευρά» θα «εκπροσωπείται» από πρόσωπο -ισχυρό στη νύχτα με βαρύ ποινικό παρελθόν- και ότι όσο ζούσε ο δολοφονηθείς, επικρατούσε «ειρήνη» μεταξύ των δύο αυτών πλευρών.

Στις συνομιλίες αναφέρεται ακόμη ότι στη θέση του δολοφονημένου επιχειρηματία στην ομάδα ως «Αφεντικό» έχει αναλάβει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και ότι υπό τη δική του ηγεσία η ομάδα τους ήταν πλέον πιο ισχυρή και οργανωμένη.

Πώς ξεκίνησε η διαμάχη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Σε ό,τι αφορά τη συμπλοκή του περασμένου Σαββάτου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η μάχη των δύο ομάδων χούλιγκαν «γεννήθηκε» μέσα από τη διαμάχη δύο ζωντανών, παλιών μελών της Greek Mafia που φέρεται να έχουν στη δούλεψή τους τις δύο ομάδες.

Οι δύο αντίπαλες ομάδες είναι Γκύζη, Χαλάνδρι και οι Δυτικοί και δεν φαίνεται η σύγκρουσή τους να έχει οπαδικά κίνητρα, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ.

Αρχηγός της εκβιαστικής ομάδας φαίνεται πως είναι ο 59χρονος επονομαζόμενος ως «αρκούδος», ο οποίος το μακρινό παρελθόν βρίσκονταν σε ομάδα και στη συνέχεια πέρασε στην ομάδα του «Ζαμπόν».

Υπαρχηγοί σε αυτήν την ομάδα φαίνεται πως είναι τέσσερις χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, ενώ η αρχή της έρευνας έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου με την έκρηξη χειροβομβίδας σε πολυκατοικία στην Κυψέλη, όπου έμεναν οι αντίπαλοι οπαδοί που ανήκουν σε άλλους εκβιαστικούς κύκλους.

Η ομάδα του «αρκούδου» είχε δύο υποομάδες, που η μία λειτουργούσε στο κέντρο και στην ανατολική Αττική. Ένας 40χρονος έγκλειστος των φυλακών, ο οποίος είναι στη δικογραφία είναι ένας από τους βομβιστές του πρατηρίου καυσίμων στον Πειραιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου: Η χαρά του Μητσοτάκη – Ποιοι και γιατί βγάζουν από τη ναφθαλίνη μια «τελειωμένη» πολιτικό

Revenge porn στην Αμαλιάδα: Δεν υπέκυψε ξανά σε εκβιασμούς και ανέβασαν στο Tik Tok το επίμαχο βίντεο

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

Μύκονος: Τουρίστες μοίρασαν λεφτά σε παιδιά Ρομά – Έδωσαν ακόμα και χαρτονομίσματα των 100 ευρώ (video)

Καταγραφή 15

Μύκονος: Τουρίστες μοίρασαν λεφτά σε παιδιά Ρομά – Έδωσαν ακόμα και χαρτονομίσματα των 100 ευρώ (video)

Το ζευγάρι είδε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά ζητιάνευαν και αποφάσισε να τους προσφέρει χρήματα

Πολάκης για Συρεγγέλα: «Ούτε λέξη πίσω – Της είχαν δώσει εντολή να μην με αφήσει να μιλήσω» (video)

5613501

Πολάκης για Συρεγγέλα: «Ούτε λέξη πίσω – Της είχαν δώσει εντολή να μην με αφήσει να μιλήσω» (video)

«Mίλαγε πάνω μου με αγενέστατο τρόπο και δεν ήξερε το αντικείμενο καν γιατί κουβεντιάζαμε», τόνισε…

Συγκλονισμένοι οι Αμερικάνοι: Είδαν μετεωρίτη να περνάει πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και να διαλύεται πάνω από το Μανχάταν

AP24099749242221

Συγκλονισμένοι οι Αμερικάνοι: Είδαν μετεωρίτη να περνάει πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και να διαλύεται πάνω από το Μανχάταν

Συνολικά 20 άνθρωποι σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ ανέφεραν πως είδαν τον μετεωρίτη…

«Ράπισμα» για την Φον ντερ Λάιεν: Έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

AP24169466271483

«Ράπισμα» για την Φον ντερ Λάιεν: Έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Η απόφαση έρχεται μια μέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την ανανέωση της θητείας της…