Newsroom

Newsroom

Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο (video)

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Σοφικό Κορινθίας

σοφικο φωτια

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, κοντά στο Σοφικό. Πάνω από 120 πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια μέσα και δυνάμεις του Στρατού έχουν ριχτεί στη μάχη για περιορισμό του μετώπου, το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολο καθώς καίει σεπυκνό πευκοδάσος.

Στο σημείο επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Από τη φωτιά, η οποία δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες, ενώ το 112 είχε στέλνει συνεχείς ειδοποιήσεις στους κατοίκους της περιοχής.

H πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα, το ένα προς Επίδαυρο και το άλλο προς Κόεφο και Αγγελόκαστρο. Αυτή την ώρα, αν και η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν. Δεν υπάρχει φλόγα αλλά σιγοκαίει ανάμεσα στα δέντρα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχαιρένεται και από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, χαρακτηριστικό των οποίων είναι οι ριπές που μπορούν να αναζωπυρώσουν τα μέτωπα ωστόσο η οι άνεμοι έχουν κοπάσει σε μεγάλο βαθμό.

Η κατάσταση της υγείας των 3 τραυματιών

Στο νοσοκομείο της Κορίνθου μεταφέρθηκαν οι τρεις τραυματίες, ένας εθελοντής και δύο πυροσβέστες. Σύφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Ο ένας μάλιστα ίσως να έχει πάρει και ήδη εξιτήριο. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με το αυτοκίνητο μέσα στην πυρκαγιά και έτσι τραυματίστηκαν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…