Newsroom

Newsroom

Θρίλερ δίχως τέλος: «Εγώ είμαι ο Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω»

Άνδρας από τη Δανία υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι το παιδί που απήχθη πριν από 33 χρόνια στην Κω

μπεν κω

Μέρες αγωνίας για τη μητέρα του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κω πριν από 33 χρόνια. Η 51χρονη Κέρι Νίνταμ περιμένει τα αποτελέσματα DNA ενός άνδρα από τη Δανία, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι ο γιος της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο βρετανικό Τύπο η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, ο άνδρας από τη Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του του αποκάλυψαν πως τον πήραν από το νησί του Αιγαίου, ενώ οι γονείς του δεν αρνήθηκαν πως αυτό συνέβη. Ο νεαρός άνδρας από τη Δανία ανέφερε πως θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν στη συνέχεια σε ένα τροχόσπιτο. Την ημέρα της εξαφάνισης ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του είχε πάει να εργαστεί σε τοπικό ξενοδοχείο.

Η Κέρι Νίνταμ δήλωσε ότι έχει πάψει να ελπίζει, αφού βρέθηκε σε παρόμοια θέση πολλές φορές, αλλά στο τέλος απογοητεύτηκε. Η ίδια ανέφερε στο βρετανικό Τύπο: «Αυτός ο άνδρας αναζητά την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στην αστυνομία της Δανίας δείγμα του DNA του. Μέσα σε 33 χρόνια, είχαμε εκατοντάδες αναφορές από άτομα που υποτίθεται ότι τον είχαν δει (τον Μπεν), τις περισσότερες εκ των οποίων ερευνήσαμε μόνοι μας τα προηγούμενα χρόνια».

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 300 αναφορές θέασης του παιδιού, αλλά κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί ποτέ. Από το 2017 η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Μπεν βρίσκεται θαμμένος στην Κω, ενώ ιδιώτες ερευνητές εκτιμούν πως σκοτώθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε και θάφτηκε στο νησί.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ

Η εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ είναι μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αγνοουμένων στην ιστορία της Βρετανίας. Ο μικρός Μπεν βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω -στο σπίτι των παππούδων του, που έμεναν μόνιμα στο χωριό Ηρακλής-, όταν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991. Την ημέρα της εξαφάνισής του, ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του παιδιού δεν είχαν αποτέλεσμα. Όμως, το 2012, η αστυνομία είχε πληροφορίες που υποστήριζαν πως ο μικρός Βρετανός είχε θαφτεί κατά λάθος από έναν οδηγό εκσκαφέα οικοδομικών μπάζων σε κοντινή απόσταση.

Τον Οκτώβριο του 2012, η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε μια επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο εξαφανίστηκε το μικρό αγόρι. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά, όμως δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του Μπεν.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Αστυνομία ενημέρωσε την τραγική μητέρα ότι είχαν πληροφορίες ότι χειριστής εκσκαφέα που πέθανε το 2015 είχε πει ότι ο Μπεν είχε σκοτωθεί σε ένα ατύχημα και είχε καλύψει το πτώμα σε ένα πηγάδι. Ακολούθησαν νέες ανασκαφές και έρευνες σε πάνω από 800 τόνους χρώματος, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βακτηριακή μόλυνση: Το προφίλ της νόσου με την οποία έδωσε τη μάχη η Ντέμη Γεωργίου

Καζάνι που βράζει το Άγιο Όρος: «Ταμπουρώνονται» μοναχοί στη Μονή Εσφιγμένου για την επιχείρηση έξωσης που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου: Θρήνος για την πρώην παίκτρια του MasterChef

Σάλος με την Πάολα: Eρμήνευσε Μικρούτσικο και έπεσαν βροχή τα οργισμένα μηνύματα στο Χ εναντίον της

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Ντέμη Γεωργίου 3

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του Masterchef Ντέμης Γεωργίου, μόλις…

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

6075581

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα από αύριο…