Newsroom

Newsroom

Αδιανόητο ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με καπνογόνα και κροτίδες – Εισβολή Μαροκινών στο γήπεδο (video)

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας, την στιγμή που στο «επεισοδιακό» φινάλε της Αργεντινής κόντρα στο Μαρόκο υπήρχε εισβολή εκατοντάδων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

μαροκο ολυμπιακοι

Δυο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξει η αυλαία για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, τα παρατράγουδα έχουν ξεκινήσει προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και ανησυχίες. Συγκεκριμένα, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Παρίσι, έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πάνω από 60.000 αστυνομικοί, στρατιωτικοί και μυστικές υπηρεσίες, βρίσκονται στους δρόμους, ωστόσο η καθημερινότητα για όσους ζουν στη πόλη και ιδιαίτερα, κοντά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, έχει γίνει εφιάλτης.

Οπως αναφέρει το Politico, 44.000 μεταλλικές μπάρες, έχουν στηθεί σε δρόμους, εμποδίζοντας την πρόσβαση από το Λούβρο μέχρι το Ιλ Σεν Λουί, ενώ οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα.

Ομως, με τους σταθμούς του μετρό να είναι κλειστοί και τις λωρίδες κυκλοφορίας στους δρόμους να προορίζονται για ολυμπιακή χρήση, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται απίστευτα και η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα θα είναι το… αποκορύφωμα γι’ αυτούς.

Πριν από την τελετή έναρξης, οι περισσότερες γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του Σηκουάνα θα είναι κλειστές.

Περιορισμένη είναι η πρόσβαση και στο κέντρο της πόλης , αφού μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι θα μπορούν με την επίδειξη μιας ειδικής κάρτας να βρεθούν στην περιοχή που έχει αποκλειστεί και περιλαμβάνει το Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, έγιναν πάνω από 200.000 αιτήματα για την παροχή της ειδικής κάρτας.

«Επεισοδιακό» φινάλε στο Αργεντινή Μαρόκο, αλλά και… ανησυχητική εικόνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Την ίδια ώρα, στο παιχνίδι της Αργεντινής με το Μαρόκο, με το οποίο άρχισε η αγωνιστική δράση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης της Παρασκευής (26/7), το παιχνίδι διακόπηκε στο «Geoffroy-Guichard», καθώς Μαροκινοί οπαδοί εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο, πετώντας κροτίδες και αντικείμενα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί και οι παίκτες να οδηγηθούν άμεσα στα αποδυτήρια!

Εν τέλει, το ματς ολοκληρώθηκε επίσημα μετά από αναμονή σχεδόν μιας ώρας, λόγω όσων συνέβησαν! Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι στο πρώτο ματς του τουρνουά όχι μόνο διακόπηκε ένα παιχνίδι λόγω επεισοδίων, αλλά η ασφάλεια έδειξε να χωλαίνει σε μεγάλο βαθμό. 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρίσι: Βίασαν 25χρονη και όταν ζήτησε βοήθεια ένας από τους βιαστές τη χτύπησε φιλικά στον ώμο (video)

Ραγδαίες εξελίξεις στα Τέμπη: Την ποινική δίωξη της προέδρου της ΡΑΣ Ιωάννα Τσιαπαρίκου ζητά ο ανακριτής

Ο Σάκης Τανιμανίδης κάνει τον καπιταλισμό ταληράκια: «Έτσι χτίζεις περιουσία, έτσι γίνεσαι πλούσιος» (video)

 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

6070988

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…