Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Δις MVP του NBA (2019, 2020), ο Ελληνας άσος θα συμμετάσχει στο Παρίσι στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλει να... λάμψει, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάποια επιτυχία με την εθνική ομάδα.

Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Τζιανμάρκο Τάμπερι, η Γιουλιμάρ Ρόχας, η Κοκό Γκοφ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, είναι οι πλέον διάσημοι πρωταθλητές, από τους σημαιοφόρους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην αυριανή (26/7) Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθεί στον Σηκουάνα.

Στον «όμιλο του θανάτου», όπου θ’ αντιμετωπίσει την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ισπανία, ο «Greek Freak» μαζί με τους αστέρες της Ευρωλίγκας (σ.σ. Καλάθης, Παπαγιάννης), θα πρέπει να είναι έτοιμος, καθώς λίγες ώρες μετά την Τελετής Εναρξης, η Ελλάδα θα παίξει με τον Καναδά (27/7, 22:00 ώρα Ελλάδας).

Πρωταγωνιστής ανάμεσα στα αστέρια της Team USA, που θα επιδιώξει τον πέμπτο συνεχόμενο Ολυμπιακό τίτλο στο Παρίσι, ο 39χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς, θα είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο γνωστούς σημαιοφόρους.

Κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του ΝΒΑ (σ.σ. περισσότεροι από 40.000 πόντοι), δεν ήταν μέλος της αμερικανικής ομάδας που στέφθηκε στο Ρίο και μετά στο Τόκιο. Ο «King James» και οι συμπαίκτες του, θα είναι και πάλι το τεράστιο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ευρισκόμενη στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και νικήτρια πέρυσι του πρώτου της Grand Slam, στο US Open, η Κοκο Γκοφ, είναι ένα από τα αστέρια του παγκόσμιου τένις σε ηλικία μόλις 20 ετών. Η Γκοφ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στους Αγώνες του Τόκιο το 2021 λόγω Covid-19, θα παίξει τους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στο χωμάτινο γήπεδο του Ρολάν Γκαρός.

Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ της σφυροβολίας (82,98 μ.) από το 2016, η Ανίτα Βλόνταρτσικ είναι ένα… τέρας στο αγώνισμα της. Τρις Ολυμπιονίκης, μπορεί να βάλει στόχο το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι, λίγες εβδομάδες μετά την απώλεια του τίτλου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ήδη σημαιοφόρος της αποστολής της Ακτής Ελεφαντοστού το 2021 στο Τόκιο, η 35χρονη Μαρί Ζοζέ Τα Λου… φλερτάρει με τα Ολυμπιακά βάθρα εδώ και καιρό. Τερμάτισε 4η στα 100μ και στα 200μ στο Ρίο το 2016, πριν πάρει και πάλι την 4η θέση στα 100μ το 2021 και την 5η θέση στα 200μ.

Είναι ένας από τους «ροκ σταρ» αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Ιταλός, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, δεν σε αφήνει ποτέ αδιάφορο. Με διάσημο πλέον, το «μισό μούσι», αλλά και από τις εκδηλώσεις χαράς και πανηγυρισμών κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Ιταλός άλτης του ύψους, θέλει να υπερασπισθεί τον Ολυμπιακό τίτλο που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο και μοιράστηκε με τον Καταριανό, Μουτάζ Μπαρσίμ.

Έχοντας γίνει διάσημος το 2012, κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου, όπου κέρδισε τον τίτλο στα 50 μέτρα ελεύθερο, ο Φλοράν Μανοντού καθιερώθηκε ως «φυσικός διεκδικητής» για την ιδιότητα του σημαιοφόρου της Γαλλίας, την οποία θα μοιραστεί με την δισκοβόλο, Μελίνα Ρομπέρ Μισόν.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Έπιανε τα γεννητικά μου όργανα, πάγωσα σαν νεκρή» – Πρωταθλήτρια της ενόργανης μηνύει τον προπονητή της

Βοιωτία: Τέσσερις άνδρες απήγαγαν 32χρονη από παραλία και τη βίασαν – Σοκάρει η καταγγελία της

Γιατρός αφιερώνει τραγούδι στον Άδωνι – «Είσαι η λαχτάρα μου, όταν πήζει η κ… μου» (video)

Θεσσαλία: Μηνυτήρια αναφορά Κουρέτα μετά την αποκάλυψη Documento για το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων

Europa League: Νίκησε τη Μπότεφ με 2-1 αλλά δεν έπεισε ο Παναθηναϊκός – Όλα ανοικτά για τη ρεβάνς (video)

6281052

Europa League: Νίκησε τη Μπότεφ με 2-1 αλλά δεν έπεισε ο Παναθηναϊκός – Όλα ανοικτά για τη ρεβάνς (video)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 επί της Μπότεφ, χωρίς να καταφέρει όμως να πείσει με…

Σκιάθος: Συνεχίζουν να ζούνε επικίνδυνα οι τουρίστες – Κάθονται πίσω απ’ τα αεροπλάνα όταν ανοίγουν την τουρμπίνα (video)

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 07 25 220524

Σκιάθος: Συνεχίζουν να ζούνε επικίνδυνα οι τουρίστες – Κάθονται πίσω απ’ τα αεροπλάνα όταν ανοίγουν την τουρμπίνα (video)

Συνεχίζουν αυτό το... επικίνδυνο χόμπι οι τουρίστες στην Σκιάθο

Ανατροπή στη Βοιωτία για την υπόθεση βιασμού: Είπε ψέματα η 32χρονη – Συνελήφθη απ’ τις αρχές

astynomia 1 1

Ανατροπή στη Βοιωτία για την υπόθεση βιασμού: Είπε ψέματα η 32χρονη – Συνελήφθη απ’ τις αρχές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 32χρονη κοπέλα είπε ψέματα για τον βιασμό της

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

6238395

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό μορίων κατέγραψαν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,…