Newsroom

Newsroom

Καιρός: Έρχεται «καυτός» ο Αύγουστος – Ποιες περιοχές θα «βράσουν» με 40αρια

Ο Ιούλιος φεύγει, ο Αύγουστος έρχεται, ο καιρός όμως δεν αλλάζει με τη θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα

6275536

Ο καιρός φαίνεται πως θα «συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις» καθώς πέρα από τον Ιούλιο που μας αποχαιρετά με τον υδράργυρο στα ύψη και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου προβλέπεται πολύ ζεστό με 40αρια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων για τον καιρό των επόμενων ημερών, η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία και την επόμενη εβδομάδα θα βιώσουμε συνθήκες καύσωνα.

Οι πιο ζεστές μέρες της εβδομάδας που διανύουμε θα είναι η Δευτέρα (29/07) και η Τρίτη, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, όχι για πολύ όμως, καθώς από την Κυριακή θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι.

thermokrasies23

Από τις 4 μέχρι τις 8 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για 40άρια, με την Αττική να βιώνει για ακόμη μια φορά ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

H πορεία της θερμοκρασίας μέσα από Windy

Πάντως είναι νωρίς για να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μέχρι τις 8 Αυγούστου, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για έναν πολύ ζεστό Αύγουστο.

Τι προβλέπει το meteo για τη Δευτέρα 29-07

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται καλός και ζεστός καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34-35 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-38, στη Θεσσαλία από 18 έως 37-39, στην Ήπειρο από 20 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 38-39 και τοπικά 40 βαθμούς , στα Επτάνησα από 21 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του νομού έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς.

thermokrasies

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35-36 βαθμούς.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 30/07

  • Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας όπου αναμένονται πρόσκαιρα τοπικοί όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/07

  • Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται, το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία με πιθανότητα ασθενούς βροχής και το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/08

  • Γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/08

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός σε πτήση της United Airlines: Εκτροπή πτήσης λόγω «βιολογικού κινδύνου»

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

Στάσου, μύγδαλα

Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

kimvlow

Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

Το πρακτορείο ξεκίνησε έρευνα στα τέλη του 2023 και μια παραλία του Αιγαίου απέσπασε τις…

Αυστραλία: Μητέρα ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί για προίκα και την σκότωσε ο σύζυγός της

Αυστραλία

Αυστραλία: Μητέρα ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί για προίκα και την σκότωσε ο σύζυγός της

Η μητέρα στην Αυστραλία επέβαλε τον γάμο με τον Mohammad μετά από πρόταση ενός τοπικού…