Newsroom

Newsroom

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί (video)

Συνεχίζεται η κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) σε δασική έκταση στις Πετριές Ευβοίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

eyboia fotia

Εκτός ελέγχου παραμένει για ώρες η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) σε δασική έκταση ανάμεσα σε χωριά στην Εύβοια και πλέον οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής εστιάζουν σε διπλό μέτωπο. Το 112 ήχησε τέσσερις φορές για ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την εκκένωση χωριών, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα καθώς και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα, ζημιές υπέστη και μια φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά του να σβήσουν την φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στις επιχειρήσεις δεν βοηθούν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με ριπές ακόμη και 7 μποφόρ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους. Στην περιοχή έχει καταπλεύσει προληπτικά και πυροσβεστικό πλοιάριο.

Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Bροχή το 112

Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, έφτασε νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής:

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της νότιας Ευβοίας και ειδικότερα των Κριεζών, το οποίο αναφέρει πως αν βρίσκεστε στα Κριεζά απομακρυνθείτε προς τα Λέπουρα και Βέλος και αν βρίσκεστε στα Κόσκινα απομακρυνθείτε προς τους Ζάρακες και τα Μεσοχώρια.

Λίγα λεπτά αργότερα, καλούνταν να εκκενώσουν από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής για την φωτιά το οποίο αναφέρει, «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο evima.gr, πως «η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα».

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Στις παρακάτω φωτογραφίες δείτε πως απεικονίζεται το μέτωπο της φωτιάς από τον Ωρωπό.

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ωρωπού με σκοπό να καθησυχάσει τους πολίτες λόγω των πυκνών καπνών που έχουν «σκεπάσει» την περιοχή.

«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού ενημερώνει και καθησυχάζει τους πολίτες πως λόγω πυρκαγιάς στην Εύβοια (Πετριές) και των βορειοανατολικών ανέμων μεταφέρεται καπνός σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου. Ο καπνός δεν προέρχεται από περιστατικό στην επικράτεια του Δήμου Ωρωπού», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Oλυμπιακοί Αγώνες: Καραλής και Τεντόγλου έγιναν… ξεναγοί στο Ολυμπιακό Χωριό (video)

tentoglou Karalis scaled 1

Oλυμπιακοί Αγώνες: Καραλής και Τεντόγλου έγιναν… ξεναγοί στο Ολυμπιακό Χωριό (video)

Ίσως το πιο… κουλ δίδυμο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Εμμανουήλ Καραλής – Μίλτος…