Θύελλα αντιδράσεων με Άρειο Πάγο και υποκλοπές: «Σε λίγο θα κατηγορήσουν αυτούς που παρακολουθούσαν»

Κύμα οργής και αντιδράσεων έχει προκαλέσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

υποκλοπές

Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τρίτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην ανακοίνωση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφού απαριθμεί τον χρόνο και την έκταση της «ασυνήθιστης», όπως τη χαρακτηρίζει, έρευνας, η οποία συμπεριέλαβε τις καταθέσεις περίπου 40 μαρτύρων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι… δεν υπήρξε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων μεταξύ ΕΥΠ και άλλων κρατικών αρχών, με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, παρά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Documento και άλλων ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείο 6 της ανακοίνωσης, «συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».

Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις στα σόσιλ μίντια που κάνουν λόγο για συγκάλυψη και ανερυθρίαστη στήριξη στην κυβέρνηση, ενώ βολές εκτοξεύουν και τα κόμματα.

 

Η ανάρτηση Βαξεβάνη για το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Θέση  πήρε και ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, που έχει παίξει κρίσιμο ρόλο στην αποκάλυψη της έκτασης του σκανδάλου των υποκλοπών, αποκαλύπτοντας μέσα από την εφημερίδα του περισσότερα από 100 πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν από το Predator, αλλά και εντοπίζοντας τους κοινούς στόχους μεταξύ ΕΥΠ και Predator.

Σε ανάρτησή του, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει με αφορμή την ανακοίνωση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Στο σκάνδαλο των #υποκλοπων το #Documento επιβεβαιώνεται σε όλα. Στη λίστα που δημοσίευσε με όσους ήταν σε παρακολούθηση, στο κοινό κέντρο παρακολουθήσεων που χειριζόταν ΕΥΠ και #predator, στο σύστημα εκβιασμών που στήθηκε μέσω των παρακολουθήσεων και μετέτρεψε τα παρακολουθούμενα κρατικά στελέχη σε άλαλα και άβουλα υποχείρια και βεβαίως στην πρόβλεψη ότι η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη δεν θα βρει καμία σχέση με πολιτικούς όπως και στη #Novartis και τη #Siemens. Στο παιχνίδι αυτό συμμετείχαν φυσικά πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να μιλήσουν για σκευωρία υποκλοπών, αλλά δημιούργησαν κλίμα ευθύνης που εμφάνιζε κάποιους ιδιώτες ως δράστες. Έτσι αφού εκπαίδευσαν την κοινή γνώμη ότι αυτοί φταίνε, ήρθε η Δικαιοσύνη να το επιβεβαιώσει. Η Ιστορία διαφθοράς επαναλαμβάνεται και αποτελεί κοροϊδία για ολόκληρη την κοινωνία».

Ειδήσεις σήμερα:

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Σάλος στο Παρίσι: Η γυναικεία ομάδα τένις των ΗΠΑ έφυγε από το Ολυμπιακό Χωριό – «10 κορίτσια, 2 μπάνια»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καυστική η Στεφανίδη κατά της διαιτησίας στην ξιφασκία – αποθέωσε την Δώρα Γκουντούρα

Νέα Σμύρνη: Τα νεότερα για τη φωτιά στο αυτοκίνητο του γνωστού ηθοποιού – Οι εκρήξεις σόκαραν τη γειτονιά

Καρυστιανού: Επιστολή στην ΕΣΗΕΑ για τα Τέμπη – «Πως είναι δυνατόν να μη στηρίζετε ολόψυχα ένα τέτοιο τρομακτικό γεγονός;»

6252393 1

Καρυστιανού: Επιστολή στην ΕΣΗΕΑ για τα Τέμπη – «Πως είναι δυνατόν να μη στηρίζετε ολόψυχα ένα τέτοιο τρομακτικό γεγονός;»

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει ερωτήματα για το πως γίνεται οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στα…

Καταπέλτης ο Καμπαγιάννης για Άρειο Πάγο και υποκλοπές: Τα 2 σημεία που δείχνουν συγκάλυψη

Καμπαγιάννης υποκλοπές

Καταπέλτης ο Καμπαγιάννης για Άρειο Πάγο και υποκλοπές: Τα 2 σημεία που δείχνουν συγκάλυψη

«Σήμερα οι εγκέφαλοι του παρακράτους των παρακολουθήσεων πανηγυρίζουν», σημειώνει ο Θανάσης Καμπαγιάννης

Η εκπληκτική φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που κι όμως δεν είναι δημιούργημα AI

φωτο

Η εκπληκτική φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που κι όμως δεν είναι δημιούργημα AI

«Όταν είδα το στιγμιότυπο, ομολογώ πως σοκαρίστηκα», αναφέρει για τη φωτογραφία που τράβηξε ο απεσταλμένος…