Newsroom

Newsroom

Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έπαθε εγκαύματα στην Εύβοια: «Μας κύκλωσε η φωτιά, πήγα να καώ»

«Η φωτιά πέρασε ακόμα και την ειδική στολή που φορούσα», σημειώνει ο πυροσβέστης που έδωσε μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

σταματα φωτια 1

Ο τραυματίας πυροσβέστης Θωμάς Μανούσος μίλησε στο Star για την περιπέτεια που έζησε όταν έδινε τη μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται πως φλόγες ύψους 25 μέτρων απείλησαν τους οικισμούς Κριεζά και Πετριά στην Εύβοια, ενώ τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες.

«Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά πολύ γρήγορα. Βάλαμε όπισθεν στο αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να μη μας κυκλώσει, εν τέλει μας κύκλωσε και εγώ πήγα να καώ», δήλωσε ο πυροσβέστης στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στον Β. Γκούμα και συνέχισε:

«Έτρεξα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά. Καταφέραμε να είμαστε πάλι εδώ με τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας. Είναι τέτοια η δουλειά που δεν ξέρεις την επόμενη μέρα αν θα είσαι πάλι στο σπίτι σου. Προσπαθούμε να ξαναγυρίσουμε για τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εποχικός πυροσβέστης.

Η θερμότητα από τις πύρινες γλώσσες πέρασε μέχρι και τον ειδικό εξοπλισμό. Πονούσε, καιγόταν και έβλεπε μπροστά του φλόγες 25 μέτρων. Μια εικόνα όμως είχε στο μυαλό του. Τα δύο του παιδιά. Πήρε δύναμη. Πάλεψε μαζί με τους συναδέλφους του και όλοι μαζί νίκησαν.

Η σύζυγός του σχολίασε μετά τη δύσκολη μάχη με τη φωτιά: «Όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουμε. Eμένα με νοιάζει ότι είναι εδώ στα παιδάκια του. H κόρη μας τον φώναζε».

 

«Αλαλούμ» με την πρόγνωση του Αυγούστου – Διχασμένοι οι μετεωρολόγοι για τον επερχόμενο καύσωνα

kaysonas1

«Αλαλούμ» με την πρόγνωση του Αυγούστου – Διχασμένοι οι μετεωρολόγοι για τον επερχόμενο καύσωνα

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει η αλόγιστη χρήση του όρου καύσωνα για να περιγράψει τις παρατεταμένες…