Newsroom

Newsroom

ΠΟΕΣΥ: Να συνεχιστούν οι έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Καλεί τον αρμόδιο Εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα, ώστε να κριθεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Καραϊβάζ

Να ριχτεί άπλετο φως στην σκοτεινή υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ ζητά το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, καλώντας τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να σταθούν στο ύψος της ευθύνης που τους αναλογεί.

Ταυτόχρονα καλεί τον αρμόδιο Εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα, ώστε να κριθεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωση της «H απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας –που αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, λόγω μη επαρκών αποδείξεων και παρά την πρόταση της Εισαγγελέως να κηρυχθούν ένοχοι– αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως όσο παραμένει ανεξιχνίαστη η πραγματική αιτία και το πραγματικό περιεχόμενο αυτής της ειδεχθούς πράξης, οι εγκληματίες θα δρουν ανενόχλητοι».

«Όσο η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ –δημοσιογράφου ειδικευμένου στο αστυνομικό ρεπορτάζ- παραμένει μία υπόθεση τυφλή, όσο οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι, τόσο το επάγγελμα του δημοσιογράφου στην Ελλάδα θα κατατάσσεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα και η χώρα μας μεταξύ εκείνων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δικλείδες ασφάλειας και εγγύησης για την απρόσκοπτη δημοσιογραφική έρευνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

H απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας –που αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, λόγω μη επαρκών αποδείξεων και παρά την πρόταση της Εισαγγελέως να κηρυχθούν ένοχοι- αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως όσο παραμένει ανεξιχνίαστη η πραγματική αιτία και το πραγματικό περιεχόμενο αυτής της ειδεχθούς πράξης, οι εγκληματίες θα δρουν ανενόχλητοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας το πάνδημο αίτημα του κλάδου στα ΜΜΕ, της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, να ριχτεί άπλετο φως σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση, καλεί τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να σταθούν στο ύψος της ευθύνης που τους αναλογεί. Να εντείνουν τις έρευνες με τρόπο αποτελεσματικό και αποφασιστικό και να αναδείξουν τις αιτίες που όπλισαν τα χέρια του/των δολοφόνων. Επίσης, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καλεί τον αρμόδιο Εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα, ώστε να κριθεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Όσο η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ –δημοσιογράφου ειδικευμένου στο αστυνομικό ρεπορτάζ- παραμένει μία υπόθεση τυφλή, όσο οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι, τόσο το επάγγελμα του δημοσιογράφου στην Ελλάδα θα κατατάσσεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα και η χώρα μας μεταξύ εκείνων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δικλείδες ασφάλειας και εγγύησης για την απρόσκοπτη δημοσιογραφική έρευνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ειδήσεις σήμερα:

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται ανεξέλεχτα το πευκοδάσος – Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής (video)

Η «συμμαχία των 5» για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Στη Βουλή καλείται η Αδειλίνη για το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Κινείται νομικά με αφορμή σχόλια που δέχεται στα social media