Newsroom

Newsroom

Σιμόν Μπάιλς: Η έμμεση αλλά ξεκάθαρη απάντηση στον Τραμπ – «Λατρεύω τη μαύρη δουλειά μου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε ότι του άξιζε από τη σπουδαία Σιμόν Μπάιλς

Σιμόν Μπάλς

Σε «πελάγη ευτυχίας»… πλέει η Σιμόν Μπάιλς. Η Αμερικανίδα κορυφαία γυμνάστρια όλων των εποχών, θριάμβευσε στον τελικό του σύνθετου ατομικού γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής και οκτώ χρόνια μετά την κυριαρχία της στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, επέστρεψε στην κορυφή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στο «Παρίσι 2024».

Αυτό ήταν το έκτο χρυσό μετάλλιο για την Σιμόν Μπάιλς και δεύτερο στους Αγώνες του Παρισιού, ενώ συνολικά μετράει εννέα Ολυμπιακά μετάλλια, καθώς έχει κατακτήσει στο Ρίο τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο στη δοκό ισορροπίας, ενώ στο Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό και το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας.

Το πρωί της Παρασκευής η Σιμόν Μπάιλς έγραψε στο Twitter, «Λατρεύω τη μαύρη δουλειά μου», μια ανάρτηση που αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στα σχόλια που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη πως οι μετανάστες παίρνουν «τις δουλειές των μαύρων».

«Ξέρετε, είναι τρελό ότι πριν από μερικά χρόνια, πριν από το Τόκιο, ήμουν τόσο τυχερή με την καριέρα μου και πήγα στο Τόκιο και ήμουν τόσο νευρική μήπως πληγωθώ, σωματικά, που κάπως παραμέλησα την ψυχική μου υγεία», επεσήμανε η βραχύσωμη Τεξανή λίγο μετά τον θρίαμβο της και πρόσθεσε:

«Η ψυχική υγεία, νομίζω ότι είναι πιο δύσκολη από την σωματική υγεία, γιατί κάθε φορά που πηγαίνεις στο γιατρό και έχεις σωματική τραυματισμό, σου λένε θα χρειασθείς μεταξύ τριών και έξι εβδομάδων ή μεταξύ τριών κι έξι μηνών για αποθεραπεία. Πλέον ακολουθώ την ψυχοθεραπεία με θρησκευτική ευλάβεια κάθε Πέμπτη. Αλλά και όποτε το χρειάζομαι, όπως όταν αγωνίζομαι σε μεγάλες διοργανώσεις. Βλέποντας πόσο έχω μεγαλώσει, ακόμη και από το Τόκιο, αλλά και από τότε που ήμουν 19 ετών στο Ρίο, είναι καταπληκτικό γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν ξανά στην παγκόσμια σκηνή. Και είμαι τόσο υπερήφανη για την Σιμόν, για την σκληρή δουλειά της και που δεν τα παράτησε ποτέ».

Συγχαρητήρια Μπάιντεν στην Μπάιλς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τη Σιμόν Μπάιλς που οδήγησε την αμερικανική ομάδα γυμναστικής στο χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Παρισιού σε μια επίδοση που σηματοδότησε την πολυαναμενόμενη επιστροφή της 27χρονης στο Ολυμπιακό βάθρο.
Για να συνοδεύσει τη συγχαρητήρια ανάρτησή του στο X, ο Μπάιντεν δημοσίευσε μια φωτογραφία του να απονέμει στην Μπάιλς το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη αστική διάκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2022.

«Πρωτοπόρος και πρότυπο, η απαράμιλλη δύναμη, χάρη και τόλμη σας μας εμπνέει όλους», έγραψε ο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στην Μπάιλς.
«Είμαι περήφανος που σε βλέπω να προσθέτεις άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή σου».

Ειδήσεις σήμερα:

Έλληνας τουρίστας πήγε στη Χαλκιδική και τρελάθηκε με τις τιμές – «Καφεδάκι στο χέρι και καρεκλάκι παραδίπλα για εμάς τους πλεμπαίους»

Πηλίδης: Το ξέσπασμα για τις 2 μποξέρ και η περίεργη αναφορά σε… «φυσιολογικούς»

Νεαρός έκλεισε Airbnb με μαύρα και «έστειλε» τον Τσελίκα: «Να βάλουμε μπιπ για την ΑΑΔΕ»

Προκλητική ανάρτηση από την Αυστραλία λίγο πριν τον αγώνα με την Εθνική – «Σήμερα αντιμετωπίζουμε τον Γιάννη»

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 – Viral έγινε το φιλί της Ιταλίδας αθλήτριας τζουντόκα στη σύντροφό της μπροστά στη Μελόνι

ιταλιδα

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 – Viral έγινε το φιλί της Ιταλίδας αθλήτριας τζουντόκα στη σύντροφό της μπροστά στη Μελόνι

«Είναι ένα χρυσό γεμάτο αγάπη. Λυπάμαι που αυτό το φιλί θεωρείται κάτι διαφορετικό», είπε η…

ΕΣΗΕΑ για σκάνδαλο υποκλοπών: Η εισαγγελική έρευνα δεν αξιοποίησε και υποβάθμισε σημαντικά ευρήματα

ΕΣΗΕΑ 1536x673 1

ΕΣΗΕΑ για σκάνδαλο υποκλοπών: Η εισαγγελική έρευνα δεν αξιοποίησε και υποβάθμισε σημαντικά ευρήματα

«Μένουν αναπάντητα τα καίρια ερωτήματα που έθεσε, από την πρώτη στιγμή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της…