Newsroom

Newsroom

Εκτός ελέγχου η ένταση στη Μέση Ανατολή – Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ενέκρινε την αποστολή πρόσθετων καταδρομικών και αντιτορπιλικών του Πολεμικού Ναυτικού -που μπορούν να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους – στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

usaircraftcarrierr ap

Επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στέλνει η Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, εν αναμονή των αντιποίνων από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς για τη δολοφονία του ηγέτη της τελευταίας, Ισμαήλ Χανίγιε, πριν από δύο ημέρες στην Τεχεράνη.

Η ανησυχία εντείνεται μετά τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν δυτικές μυστικές υπηρεσίες και αναφέρουν ότι το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα των Εβραίων Tisha B’Av, που είναι η 12η Αυγούστου.

Ήδη χώρες όπως η Γαλλία προτρέπουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράν.

 

Πληροφορίες για χτύπημα την ιερή μέρα Tisha B’Av

Την ιερή μέρα Tisha B’Av φέρεται ότι σκοπεύει το Ιράν να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, που επικαλούνται ρεπορτάζ του Sky News Arabia.

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, εκτιμούν ότι η επίθεση του Ιράν, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, θα ξεκινήσει την ιερή μέρα των Εβραίων. Ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου.

Όπως μετέδωσε το Sky News Arabia, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδείξεις για τα σχέδια του Ιράν. Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ιράν θα επιτεθεί σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ, από το έδαφος του Λιβάνου.

Ήδη στην κηδεία του Χανίγια, στην Ντόχα του Κατάρ, οι απειλές εναντίον του Ισραήλ κορυφώθηκαν, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα, να απειλεί ευθέως με καταστροφή το Ισραήλ, ενώ και ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί, στο ίδιο μήκος κύματος, να υπόσχεται αντίδραση και αντίποινα.

Σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ στο Ισραήλ

Το Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες του να είναι σε επαγρύπνηση και τους προτρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί σε περίπτωση επίθεσης, μετά και τις απειλές της κυβέρνησης της Τεχεράνης.

Οι πολίτες σπεύδουν σε σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, όπως μετέδωσε το CNN. Οι πωλήσεις των βασικών αγαθών καταγράφουν άνοδο. Μάλιστα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Victory» του Ισραήλ ανέφερε ότι οι πωλήσεις ορισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 30%, σε σύγκριση με αντίστοιχες χρονικές περιόδους.

Οι πολίτες αγοράζουν κυρίως κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, χαρτί υγείας, κατεψυγμένο κρέας, εμφιαλωμένο νερό και μωρομάντηλα. «Συνιστάται στους κατοίκους να καθαρίσουν και να προετοιμάσουν τα καταφύγια τους», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι οδηγίες που έχουν δοθεί, όπως επίσης και να προμηθευτούν αρκετό νερό και τρόφιμα για τρεις ημέρες αλλά και να αγοράσουν, εκτός από φάρμακα, φακούς και μπαταρίες.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους ότι μπορεί να βυθιστούν στο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για διακοπές ρεύματος που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμοι να μείνουν σε καταφύγια βομβών για μεγάλο χρονικό διάστημα», αναφέρουν οι οδηγίες των δημοτικών αρχών της Ιερουσαλήμ.

Η Κατσαρίνη προχώρησε σε διευκρινίσεις για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε:«Αναφερόμουν σε καβγά μεγάλης διάρκειας»

χρυσα

Η Κατσαρίνη προχώρησε σε διευκρινίσεις για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε:«Αναφερόμουν σε καβγά μεγάλης διάρκειας»

Η κωμικός θέλησε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε στην συνέντευξή της, για τα όσα βιώσε στην…

Διδυμότειχο: Σε κατάσταση σοκ η 32χρονη που ζούσε φυλακισμένη – Φέρει εκχυμώσεις και αιματώματα

ekxymoseis

Διδυμότειχο: Σε κατάσταση σοκ η 32χρονη που ζούσε φυλακισμένη – Φέρει εκχυμώσεις και αιματώματα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση κακοποίησης και βιασμού με θύμα μία 32χρονη…

Μαφιόζικη προειδοποίηση- «Έλουσε» με βενζίνη την είσοδο επιχείρησης στο κέντρο του Βόλου

βενζινη

Μαφιόζικη προειδοποίηση- «Έλουσε» με βενζίνη την είσοδο επιχείρησης στο κέντρο του Βόλου

Η σύζυγος του κατηγορούμενου καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί εξαπάτησε γνωστό γιατρό του Βόλου και ο…