Newsroom

Newsroom

Mελέτη αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες στρέφονται σε μέντιουμ για να «πιάσουν στα πράσα» τους συντρόφους τους

Η αύξηση των γυναικών που απευθύνονται σε μέντιουμ για να ανακαλύψουν αν οι σύντροφοι τους έχουν παράλληλη σχέση, αντανακλά μια ευρύτερη κοινωνική στροφή προς εναλλακτικές μεθόδους αναζήτησης της αλήθειας και της επιβεβαίωσης.

apistia 650 0

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι ένας συντριπτικός αριθμός γυναικών στρέφεται σε μέντιουμ για να αποκαλύψει τους άπιστους συντρόφους. Σύμφωνα με την έρευνα Illicit Encounters, το εντυπωσιακό 52% των ερωτηθέντων ήλπιζε να αποκαλύψει απιστίες από τους σημαντικούς άλλους, ενώ το 68% έτρεφε υποψίες.

Παραδοσιακά, οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ ήταν η επιλογή για όσους αναζητούσαν την αλήθεια σχετικά με την απιστία ενός συντρόφου. Ωστόσο, η ψηφιακή εποχή έχει εισαγάγει μια νέα, αν και αμφιλεγόμενη, προσέγγιση – τη συμβουλή των μέντιουμ. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν καθησυχασμό και απαντήσεις σε μια εποχή που κυριαρχείται από την τεχνολογία και τις εναλλακτικές πεποιθήσεις.

Ορισμένες γυναίκες έχουν ισχυριστεί ότι τα μέντιουμ τους έδωσαν τις απαντήσεις που αναζητούσαν, αφήνοντάς τις συχνά με αυξημένες υποψίες. Στην πραγματικότητα, το 61% παραδέχτηκε ότι αισθάνθηκε περισσότερο ανήσυχο και ανασφαλές για τις σχέσεις του αφού συμβουλεύτηκε ένα μέντιουμ. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ψυχολογικό αντίκτυπο της αναζήτησης υπερφυσικής καθοδήγησης σε τέτοια προσωπικά ζητήματα.

Η Jessica Leoni, ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων, σχολίασε την τάση αυτή: «Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την αύξηση των γυναικών που απευθύνονται σε μέντιουμ για απαντήσεις σχετικά με την απιστία. Πρόκειται για μια τάση που αναδεικνύει τη βαθιά ανάγκη για βεβαιότητα και επικύρωση στις σχέσεις. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η σχέση τους κινδυνεύει, συχνά κάνουν τα πάντα για να βρουν την αλήθεια, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβουλευτούν τον μυστικιστικό κόσμο».

Η αύξηση των γυναικών που απευθύνονται σε μέντιουμ για να ανακαλύψουν αν οι σύντροφοι τους απατούν αντανακλά μια ευρύτερη κοινωνική στροφή προς εναλλακτικές μεθόδους αναζήτησης της αλήθειας και της επιβεβαίωσης.