Newsroom

Newsroom

Εικόνες-σοκ στο ΑΧΕΠΑ: Με ανεμιστήρα ψύχεται το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα – Ασθενείς και προσωπικό σε απόγνωση

Πολλά παρόμοια περιστατικά ακραίων συνθηκών λόγω καύσωνα γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Screenshot 3 2 1024x575 1

Το υπό κατάρρευση ΕΣΥ στην εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαθέτει εξωτερικά ιατρεία που στην κυριολεξία βράζουν από τη ζέστη, ενώ ασθενείς και προσωπικό προσπαθούν να αντέξουν τις ακραίες θερμοκρασίες… με ανεμιστήρα. Με ανεμιστήρες, προσπαθούν να ψύξουν και το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που θα έπρεπε να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βλαβών.

Κάτι τέτοιο με τη σειρά του μπορεί να επιφέρει σοβαρά ζητήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου, με ακυρώσεις ραντεβού και ταλαιπωρία ασθενών.

Πολλά παρόμοια περιστατικά ακραίων συνθηκών λόγω καύσωνα γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων «το τούνελ 50 μέτρων που συνδέει δύο κεντρικά κτίρια και από εκεί μεταφέρονται ασθενείς μετά το χειρουργείο τους σε ακραίες θερμοκρασίες αφού είναι γυάλινο. Τώρα έκαναν κάποιες παρεμβάσεις που όμως είναι πρoχειροδουλειές και λίγο έφτιαξε η κατάσταση. Υπάρχουν όμως τμήματα που βράζουν. Τα εξωτερικά ιατρεία ένα πολύ μεγάλο κτίριο που εξετάζονται ασθενείς, γίνονται αιμοληψίες στη κυριολεξία βράζει. Πολλές καταγγελίες από ασθενείς και προσωπικό. Με ανεμιστήρες προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη ασθενείς και προσωπικό».

IMG 2086 1 scaled IMG 2085 scaled

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«ΑΧΕΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΜΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΨΥΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Εμείς δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι εφέτος έγιναν σοβαρές προσπάθειες στα νοσοκομεία για να λειτουργούν υποφερτά τα κλιματιστικά μηχανήματα. Ειδικά εφέτος που είναι τεράστιο το πρόβλημα με τους παρατεταμένους καύσωνες. Πράγματι οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να αποκαθιστούν συνεχώς βλάβες παρ ότι αποδεκατισμένες σε προσωπικό. Εάν δεν υπήρχε αυτό το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων της ΔΥΠΑ ηλικίας 55 έως 67 ετών που ανανεώθηκε με δικές μας προσπάθειες και του τότε Υπουργού Εργασίας κο Γεωργιάδη η κατάσταση στα νοσοκομεία σήμερα θα ήταν αφόρητη.

Όμως πολλοί κεντρικοί κλιματισμοί νοσοκομείων ξεπέρασαν το όριο ζωής κατά πολύ και συχνά εμφανίζουν βλάβες ή υπολειτουργούν και δεν αποδίδουν. Τα νοσοκομεία δεν έχουν κονδύλια για την αντικατάσταση τους και προσπαθούν με επισκευές. Μην ξεχνάμε ότι τα νοσοκομεία οφείλουν 1,2 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε προμηθευτές που είναι θηλιά στο λαιμό. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο δηλαδή ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια στο ΑΧΕΠΑ, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κλιματισμός δεν λειτουργεί δεν αποδίδει σε πολλά τμήματα. Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε για το τούνελ 50 μέτρων που συνδέει δύο κεντρικά κτίρια και από εκεί μεταφέρονται ασθενείς μετά το χειρουργείο τους σε ακραίες θερμοκρασίες αφού είναι γυάλινο. Τώρα έκαναν κάποιες παρεμβάσεις που όμως είναι πρoχειροδουλειές και λίγο έφτιαξε η κατάσταση. Υπάρχουν όμως τμήματα που βράζουν. Τα εξωτερικά ιατρεία ένα πολύ μεγάλο κτίριο που εξετάζονται ασθενείς, γίνονται αιμοληψίες στη κυριολεξία βράζει. Πολλές καταγγελίες από ασθενείς και προσωπικό. Με ανεμιστήρες προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη ασθενείς και προσωπικό. Δέστε φωτο.

Αυτό όμως που είναι αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα. Το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα θα πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς. Ο χώρος που είναι εγκατεστημένο φθάνει τους 30 βαθμούς. Υπάρχει κίνδυνος βλαβών που είναι αρκετά ακριβές η αποκατάστασή τους. Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχουν ακυρώσεις και σε ραντεβού. Αν είναι δυνατόν δέστε φωτο τους ανεμιστήρες με τους οποίους προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα. Τι κάνει ο διοικητής; Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας να επιλυθούν τα εν λόγω προβλήματα. Ο διοικητής δεν μπορεί.

Mιχάλης Γιαννάκος»

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανακοίνωση-καταπέλτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά της ΔΟΕ για τη συμμετοχή της Αλγερινής στο Παρίσι!

Οριακά μπροστά από τον Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση η Κάμαλα Χάρις

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκλόνισε η Γκούσιν – «Μέχρι Φλεβάρη δούλευα για να μπορέσω να στηρίξω την αθλητική μου καριέρα» (video)

Διδυμότειχο: Ο 32χρονος με απύθμενο θράσος παραδέχτηκε τα βασανιστήρια στην 32χρονη

ΗΠΑ: Καρέ – καρέ ρατσιστική επίθεση με σπρέι πιπεριού σε ταξιτζή – «Είναι σίγουρα έγκλημα μίσους» (Video)

02dc953d psekasmos taxi

ΗΠΑ: Καρέ – καρέ ρατσιστική επίθεση με σπρέι πιπεριού σε ταξιτζή – «Είναι σίγουρα έγκλημα μίσους» (Video)

Βίντεο ντοκουμέντο τραβηγμένο από κάμερα στο εσωτερικό του ταξί της γνωστής εταιρείας, είδε το φως…