Newsroom

Newsroom

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μποϊκότάζ στην τελετή λήξης από τη ρουμανική Ολυμπιακή Επιτροπή – Επίσημη καταγγελία στο CAS

Καταγγέλλουν ανήθικη μεταχείριση

AP24214665441016

Η Ρουμανία προχωράει σε μποϊκοτάζ της τελετής λήξης και επίσημη καταγγελία, εξαιτίας της «ανήθικης» μεταχείρισης που υπέστησαν, -σύμφωνα με τις αρχές-, δύο αθλήτριές της κατά τη διάρκεια του τελικού της Ενόργανης Γυμναστικής στις ασκήσεις εδάφους χθες (5/8) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Άνα Μπαρμπόσου και η Σαμπρίνα Βοϊνέα τερμάτισαν λίγο έξω από το βάθρο, πίσω από τη Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε, την Αμερικανίδα σούπερ σταρ Σιμόν Μπάιλς και την συμπατριώτισσά της Τζόρνταν Τσάιλς.

Η Άνα Μπαρμπόσου, 18 ετών, ανακοινώθηκε αρχικά ως η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης, κυματίζοντας ακόμη και τη ρουμανική σημαία στη Bercy Arena, πριν υποβιβαστεί στην τέταρτη θέση μετά από αναπροσαρμογή της βαθμολογίας από τους κριτές της βαθμολογίας της Χιλής.

Όσο για τη Σαμπρίνα Βοϊνέα, που ήρθε πέμπτη, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της χωρίς επιτυχία. «Είχα την καλύτερή μου εμφάνιση, δεν βγήκα από το ταπί, δεν ξέρω γιατί τιμωρήθηκα. Ξέρω ότι άξιζα πολύ καλύτερο βαθμό», είπε η 17χρονη αθλήτρια στον ρουμανικό Τύπο.

Η θρυλική Νάντια Κομανέτσι παρενέβη επίσης στη «συζήτηση» υπερασπιζόμενη τα δύο νεαρά κορίτσια σε μια σειρά μηνυμάτων στο X, ενώ ζήτησε να επανεξεταστεί η απόδοση της Σαμπρίνα Βοϊνεά και να «προστατευτεί η ψυχική υγεία» των αθλητών.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα (6/8) την πρόθεσή της να υποβάλει δύο καταγγελίες στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), σύμφωνα με την πρόεδρό της Καρμεντσίτα Κονσταντίν, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας Μαρτσέλ Τσολάκου  ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη Τελετή Λήξης» την Κυριακή.

«Οι αθλητές μας αντιμετωπίστηκαν με εντελώς ανήθικο  τρόπο», είπε, μιλώντας για «μια κατάφωρη αδικία». «Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης υποσχέθηκε στις δύο αθλήτριες ότι θα τους «υποδεχθούν σαν Ολυμπιονίκες» όταν επιστρέψουν στη χώρα. Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες δικαιούνται αμοιβή 60.000 ευρώ.

Η ρουμανική ομάδα γυμναστικής, η οποία συμμετείχε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 12 χρόνια, φεύγει από το Παρίσι με άδεια χέρια. Τερμάτισε έβδομη στο ομαδικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανακοίνωση-καταπέλτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά της ΔΟΕ για τη συμμετοχή της Αλγερινής στο Παρίσι!

Μέση Ανατολή: Νεκρός από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα ο υπουργός οικονομικών της Χαμάς

Καιρός: «Αγριεμένος» υποτροπικός αεροχείμαρρος – Τι θα συμβεί τον Δεκαπεντάυγουστο

Φεύγουν οι τουρίστες από το Πήλιο

Ο «άρχοντας» του μήκους δεν έμεινε ικανοποιημένος από το χρυσό: «Δεν ήμουνα καλός σήμερα»!

Τεντογλου υποκλιση

Ο «άρχοντας» του μήκους δεν έμεινε ικανοποιημένος από το χρυσό: «Δεν ήμουνα καλός σήμερα»!

Η ειρωνεία είναι ότι ενώ στο μήκος έχει σαρώσει τα μετάλλια, δεν έχει καταρρίψει το…