Νορβηγία: Διπλωματικό επεισόδιο με το Ισραήλ για την Παλαιστίνη – Αντιδράσεις με απόφαση Νετανιάχου

Ο Νορβηγός πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε ότι η διαπίστευση των διπλωματών θα ανακληθεί σε επτά ημέρες και η βίζα τους σε τρεις μήνες.

μπενιαμίν νετανιάχου

Η ανάκληση από το Ισραήλ του διπλωματικού καθεστώτος του νορβηγικού προσωπικού που εκπροσωπεί τη Νορβηγία ενώπιον της Παλαιστινιακής Αρχής είναι μια «ακραία ενέργεια» και θα έχει «συνέπειες», δήλωσε σήμερα ο νορβηγός υπουργός Εξωτερικών.

Η απόφαση αυτή «θα έχει συνέπειες στις σχέσεις μας με την κυβέρνηση Νετανιάχου. Εξετάζουμε τα μέτρα που θα λάβει η Νορβηγία για να απαντήσει στην κατάσταση που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Έσπεν Μπαρθ Έιντε, επισημαίνοντας ότι η ισραηλινή απόφαση «πλήττει κυρίως την ικανότητά μας να βοηθούμε τον παλαιστινιακό πληθυσμό».

Σε ανακοίνωση του το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση σε “μια σειρά πρόσφατων αντι-ισραηλινών και μονομερών ενεργειών της κυβέρνησης της Νορβηγίας”, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους και πρόσφατων “σοβαρών σχολίων από ανώτερους Νορβηγούς αξιωματούχους”.

Ο Νορβηγός πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε ότι η διαπίστευση των διπλωματών θα ανακληθεί σε επτά ημέρες και η βίζα τους σε τρεις μήνες.

“Υπάρχει ένα τίμημα για την αντι-ισραηλινή συμπεριφορά. Αντί να καταπολεμήσει την παλαιστινιακή τρομοκρατία μετά την 7η Οκτωβρίου και να υποστηρίξει τον αγώνα του Ισραήλ κατά του ιρανικού άξονα του κακού – η Νορβηγία επέλεξε να βραβεύσει τους δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς με τη μορφή αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους”, λέει ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατζ.

Το Όσλο “προσχώρησε επίσης στην αβάσιμη αγωγή εναντίον μας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο“, λέει ο Κατζ.

“Η Νορβηγία ασκεί μονομερή πολιτική στο παλαιστινιακό ζήτημα – γι’ αυτό διέταξα τον τερματισμό κάθε εκπροσώπησης προς την Παλαιστινιακή Αρχή εκ μέρους της νορβηγικής πρεσβείας στο Ισραήλ. Όσοι μας επιτίθενται και ασκούν μονομερή πολιτική εναντίον μας θα πληρώσουν το τίμημα”, αναφέρει.

Ειδήσεις σήμερα:

Διασυρμός της ΝΔ μετά τα συγχαρητήρια Βόζεμπεργκ σε Τεντόγλου: «Το σήμα της ΝΔ και του ΕΛΚ πού κολλάνε;» – Αντιδράσεις στο Twitter

Ένας άντρας, μα τι άντρας

Σπουδαία κίνηση από τη Μαρίνα Σάττι: Έβαλε στη συναυλία της παιδιά που δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν εισιτήριο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Πατρών – Πύργου: Διαμελίστηκε γυναίκα

 

Ξέφυγε ο Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα στο Μόντρεαλ: «Να πας να γ…θεις» – Έβρισε κι έδιωξε τον πατέρα του (Video)

image 1 1

Ξέφυγε ο Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα στο Μόντρεαλ: «Να πας να γ…θεις» – Έβρισε κι έδιωξε τον πατέρα του (Video)

Ενώ ο 25χρονος τενίστας είχε δεχθεί δύο μπρέικ από τον Νισικόρι, στράφηκε στο μέρος όπου…