Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο: Νέο μήνυμα του 112 – Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Δύσκολες ώρες στο Ρέθυμνο με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες να έχει πάρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις

6284411

Εκ νέου έλαβαν μήνυμα πριν από λίγα λεπτά μέσω του 112 κάτοικοι στην πληγείσα από τη φωτιά περιοχή νότια του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα το μήνυμα αφορά εκκένωση του οικισμού Βαθιακού που καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς τον Πλάτανο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Η φωτιά αυτή την ώρα δέχεται διαδοχικές αναζωπυρώσεις με τα εναέρια μέσα -τα οποία έχουν ενισχυθεί από airtractor μικρά πυροσβεστικά αεροπλάνα- να φτάνουν μαζί με τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τα δέκα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Γιάρωγο Τσαπάκο. Επίσης έχει κινητοποιηθεί πολύ μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την Κρήτη σε συνεπικουρία των δασοκομάντος που έφτασαν χθες αργά το βράδυ από την Αθήνα.


Στο συντονισμό της πυρόσβεσης και τον έλεγχο όλης της κατάστασης συμμετέχει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης από κοινού με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο άνεμος που επικρατεί στην περιοχή τρέφει τις αναζωπυρώσεις σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

Στο μεταξύ, από πλευράς του Δήμου Αμαρίου υπάρχει η ενημέρωση προς τους δημότες ότι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Φουρφουρά, είναι ανοικτό για όσους ειδοποιήθηκαν ή ειδοποιηθούν να απομακρυνθούν από τις οικίες τους. Υπάρχει ειδική μέριμνα από τις υπηρεσίες του δήμου. Παράλληλα ο Δήμος Αμαρίου ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη συναυλία του Δημήτρη Μπάση και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, που θα πραγματοποιούνταν σήμερα 8 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων, αναβάλλεται λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή από χθες εξαιτίας του εκτεταμένου πύρινου μετώπου. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.


Οι καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα είναι μεγάλες τόσο σε υποδομές όπως δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης όσο και σε καλλιέργειες, ελαιώνες, μέρος δασικής έκτασης και γεωργικές εκμεταλλεύσεις όπως αμπελώνες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό ο δήμος δοκιμάζεται από το μέγεθος της φωτιάς και κάλεσε να κηρυχθεί η περιοχή, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Διασυρμός της ΝΔ μετά τα συγχαρητήρια Βόζεμπεργκ σε Τεντόγλου: «Το σήμα της ΝΔ και του ΕΛΚ πού κολλάνε;» – Αντιδράσεις στο Twitter

Ένας άντρας, μα τι άντρας

Σπουδαία κίνηση από τη Μαρίνα Σάττι: Έβαλε στη συναυλία της παιδιά που δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν εισιτήριο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Πατρών – Πύργου: Διαμελίστηκε γυναίκα