Newsroom

Newsroom

Συνεχίζονται τα πυρά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας: Δέκα νεκροί και 35 τραυματίες στην Κοστιαντίνιφκα

Συνεχίζεται το κρεσέντρο επιχειρήσεων των τελευταίων ημερών

AP22096691462233

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε σήμερα ένα σούπερ μάρκετ στην ουκρανική πόλη Κοστιαντίνιφκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, και να τραυματισθούν 35.

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram, ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο διευκρίνισε πως από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά στο σούπερ μάρκετ, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες, ενώ προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε κτίρια κατοικιών στην πόλη αυτή, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από το μέτωπο.

«Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια. Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κάνουμε τα πάντα για να τους σώσουμε», έγραψε εξάλλου στο X ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε φωτογραφίες από τον τόπο της επίθεσης, που ανήρτησε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βαντίμ Φιλάσκιν στην πλατφόρμα Telegram, εικονίζεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το κατεστραμμένο κτίριο.

«Το πλήγμα στο σούπερ μάρκετ στην Κοστιαντίνιφκα είναι άλλη μια πράξη ρωσικής τρομοκρατίας. Ο πόλεμος εναντίον αμάχων είναι το μόνο που ξέρουν», έγραψε στο X ο προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γερμάκ.

Οι δυνάμεις της Μόσχας ελέγχουν μεγάλες περιοχές της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Οι περιοχές της που ελέγχονται από τους Ουκρανούς δέχονται τακτικά πλήγματα από το πυροβολικό και την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, η ουκρανική αστυνομία ζήτησε σήμερα την απομάκρυνση «περίπου 20.000 ανθρώπων» από την περιφέρεια του Σούμι, η οποία βρίσκεται στη βόρεια Ουκρανία και συνορεύει με τη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, στόχο επιδρομής των δυνάμεων του Κιέβου.

Στο Telegram, η αστυνομία διευκρινίζει πως η απομάκρυνση των ανθρώπων είναι απαραίτητη από 28 τοποθεσίες εξαιτίας του «εχθρικού πυρός» στις ζώνες αυτές, ενώ διαβεβαίωσε πως διασώστες και οι τοπικές υπηρεσίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Ο ρώσος τοπικός αξιωματούχος της περιφέρειας του Κουρσκ Ιγκόρ Κορπούνκοφ δήλωσε πως μάχες συνεχίζονται σε απόσταση «μερικών δεκάδων χιλιομέτρων» από τη νότια ρωσική πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως η Μόσχα μεταφέρει επιπλέον δυνάμεις στην περιφέρεια του Κουρσκ για να αντιμετωπίσουν την ουκρανική επιδρομή στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φάλαγγες με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών Grad, πυροβόλα και άρματα μάχης κατευθύνονται προς την περιοχή, στην οποία επέδραμε την Τρίτη η Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στην Ηλεία: Κατέληξε ο 48χρονος που τον είχε τσιμπήσει αράχνη – Δεν υπήρχε αντίδοτο (video)

Άλλο ένα ανδραγάθημα του Μπακογιάννη: Στη Μεταμόρφωση για την συναυλία Ρουβά ο δήμος πλήρωσε 50.000 ευρώ για δύο ώρες

Απίστευτη τραγωδία στα CrossFit Games 2024: 28χρονος πνίγηκε αβοήθητος 100 μέτρα πριν τον τερματισμό (video)

«Όχι» από την Κάμαλα Χάρις σε εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κουρουγκλίεβ, έδωσε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στην πάλη μετά το 2004 – Το όγδοο για την Ελλάδα

Κουρουγκλιεφ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κουρουγκλίεβ, έδωσε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στην πάλη μετά το 2004 – Το όγδοο για την Ελλάδα

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κέρδισε τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με 5-4 και…