Newsroom

Newsroom

Le Monde: Κατηγορίες πως η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να θάψει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Το δημοσίευμα της Le Monde επικρίνει την απόφαση του Αρείου Πάγου να απαλλάξει την ελληνική κυβέρνηση και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών από τις κατηγορίες για τις υποκλοπές, αποδίδοντας τις ευθύνες αποκλειστικά σε ιδιώτες.

thumbs b c 45fff42dfc17c20b77d066d5e861828f

Μετά το Politico και η γαλλική Le Monde με εκτενές δημοσίευμα, αναφέρεται στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η απόφαση του Αρείου Πάγου να απαλλάξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών από τις κατηγορίες για τις υποκλοπές και να αναγνωρίσει ευθύνες για το «Ελληνικό Watergate» αποκλειστικά σε ιδιώτες.

Η ανταποκρίτρια της Le Monde στην Αθήνα, Marina Rafenberg, αναφέρει πως η απόφαση του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουλίου να απαλλάξει τις υπηρεσίες πληροφοριών και την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την υπόθεση των υποκλοπών, την οποία οι δημοσιογράφοι αποκαλούν «Ελληνικό Watergate», αναζωπύρωσε την πολιτική αντιπαράθεσή.

 

Η Le Monde υπογραμμίζει την ανησυχία των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την αθώωση της υπηρεσίας πληροφοριών, καθώς και τις αντιδράσεις πολιτικών ηγετών όπως ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο τελευταίος, ο οποίος ήταν ο ίδιος θύμα παρακολούθησης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μολύνει τόσο τις μυστικές υπηρεσίες όσο και το δικαστικό σύστημα.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις της κυβέρνησης με την εταιρεία Intellexa και τον ρόλο της στην υπόθεση των υποκλοπών. Παρά τις σοβαρές κατηγορίες και αποκαλύψεις, η δικαστική έρευνα φαίνεται να παραμένει ατελής, σύμφωνα με την Le Monde, προκαλώντας ανησυχίες για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλλο ένα ανδραγάθημα του Μπακογιάννη: Στη Μεταμόρφωση για την συναυλία Ρουβά ο δήμος πλήρωσε 50.000 ευρώ για δύο ώρες

«Βέλη» Τεντόγλου εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – «Δεν μας ενημερώνουν, δεν μας λένε ποτέ τίποτα» (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καραλής σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης στο Παρίσι

Σπάρτη: Ο πατέρας είχε κρυφό φάκελο με ντοκουμέντα από τον βιασμό της 9χρονης (video)

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου και η «ανήξερη» Θεοδώρα Τζάκρη

tzakri 1024x683 1

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου και η «ανήξερη» Θεοδώρα Τζάκρη

«Φωτιά» είχαν πάρει ήδη από την Παρασκευή τα τηλέφωνα (συγκεκριμένων) στελεχών του προεδρείου της ΚΟ…

Καύσωνας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους: Φόβος για πιθανά mega fires

φωτια κατσιμιδι

Καύσωνας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους: Φόβος για πιθανά mega fires

Διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας…