Αιχμές Δούκα: Σε όλη την Ελλάδα, το κύριο εμπόδιο για τους δήμους είναι η εχθρική στάση του κ. Μητσοτάκη

«H κυβέρνηση έχει αφαιρέσει αρμοδιότητες και πόρους από την αυτοδιοίκηση»

Δούκας

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, πίστευα ότι θα αντιμετώπιζα τα προβλήματα της πόλης και των δημοτών. Δεν φανταζόμουν ότι θα είχα αντίπαλο μία κυβέρνηση που εργάζεται σκληρά για να καθιστά τη ζωή στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της χώρας ακόμη πιο δύσκολη», επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Libre».

 

 

«Η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει αρμοδιότητες και πόρους από την αυτοδιοίκηση,» εξηγεί. «Εφαρμόζουν νομοθεσίες που περιπλέκουν την κατάσταση στην Αθήνα, ενώ αρνούνται να προσεγγίσουν σοβαρά ζητήματα, όπως η ενεργειακή βοήθεια προς τους πιο ευάλωτους πολίτες και οι παιδικοί σταθμοί. Σε όλη την Ελλάδα, το κύριο εμπόδιο για τους δήμους είναι η εχθρική στάση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη προς την αυτοδιοίκηση.»

«Παρά τα εμπόδια που μας έχουν δημιουργήσει», προσθέτει ο Χ. Δούκας, «ποτέ δεν έχουν γίνει τόσες πολλές εργασίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όπως μέσα στους τελευταίους επτά μήνες. Ενσωματώνουμε τις δεσμεύσεις μας και υποστηρίζουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας. Αναστηλώσαμε την περιοχή στον Βοτανικό, παρά το γεγονός ότι παραλάβαμε έναν σκουπιδότοπο, έχουμε ξεπεράσει τις 2000 δενδροφυτεύσεις, και η φωταγώγηση των πλατειών και των αλσών προχωρά γρήγορα. Ξεκινήσαμε κοινές περιπολίες με την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία, ενώ η υπεράσπισή μας για το πόσο τσιμέντο αντέχει η πόλη δικαιώθηκε από το ΣτΕ. Ενισχύσαμε όλες τις γειτονιές του δήμου με πάνω από 100 πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Όλα αυτά δεν είναι απλώς σχέδια, είναι ορατές ενέργειες για τους κατοίκους. Όσο και αν προσπαθεί η προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει ξεπεράσει την ήττα στην Αθήνα, έχει απέναντί της έναν ανίκητο αντίπαλο: την αλλαγή στην καθημερινότητα.»

Στη συνέντευξή του αναφέρει επίσης ότι «είναι σαφές και αναμφισβήτητο ότι το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα και οι πολίτες δικαίως διαμαρτύρονται. Αυτή η κατάσταση οφείλεται και σε μία ανεξήγητη στάση εκνευρισμού της κυβέρνησης».

«Σκοπός μας είναι η άμεση επαναφορά της κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Όλγας. Στον σχεδιασμό μας έχουμε προβλέψει δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη Βασιλίσσης Όλγας, ειδικά για την κατεύθυνση από τη Λεωφόρο Αμαλίας προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να αποφευχθούν τα άσκοπα δρομολόγια μέχρι το Κουκάκι. Ωστόσο, απέναντι σε αυτήν τη δέσμευσή μας, έχουμε αντιμετωπίσει συνεχώς εκκλήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: αν οι αρχαιολόγοι κρίνουν ότι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος, η Βασιλίσσης Όλγας θα ανοίξει την επόμενη μέρα. Πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευση που θα εκπληρωθεί», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αθήνας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το «αν μπορεί να εξισορροπήσει τις υποχρεώσεις του ως Δημάρχου Αθήνας και προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε περίπτωση εκλογής τον Οκτώβριο», ο Χ. Δούκας τονίζει, «Εκπλήσκομαι που το ενδιαφέρον των κυβερνητικών στελεχών επικεντρώνεται στο εάν θα είμαι εγώ Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν θυμάμαι να είχαν την ίδια αντίδραση όταν υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.»

«Αναφορικά με το αν μπορώ να επιτύχω τόσο ως Δήμαρχος Αθήνας όσο και ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώ με βεβαιότητα, ναι. Είναι δύο ξεχωριστές ιδιότητες που όχι μόνο δεν συγκρούονται αλλά ενισχύουν η μία την άλλη», προσθέτει ο Χ. Δούκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα για megafires

Λευκάδα: 12χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Γκαραζόπορτα καταπλάκωσε και σκότωσε τρίχρονο αγοράκι

«Βέλη» Τεντόγλου εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – «Δεν μας ενημερώνουν, δεν μας λένε ποτέ τίποτα» (Video)

Άλλο ένα ανδραγάθημα του Μπακογιάννη: Στη Μεταμόρφωση για την συναυλία Ρουβά ο δήμος πλήρωσε 50.000 ευρώ για δύο ώρες

Φωτιά στον Βαρνάβα: Νέο μήνυμα του 112 – Απομάκρυνση των κατοίκων από τον Γραμματικό

GUtL3JRWcAAuX8w

Φωτιά στον Βαρνάβα: Νέο μήνυμα του 112 – Απομάκρυνση των κατοίκων από τον Γραμματικό

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο…

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκένωση Σταμάτας και Μικροχωρίου – Πάνω από 100 απεγκλωβισμοί

Screenshot 2024 08 11 192121

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκένωση Σταμάτας και Μικροχωρίου – Πάνω από 100 απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς…