Newsroom

Newsroom

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκένωση Σταμάτας και Μικροχωρίου – Πάνω από 100 απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 230 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα, 62 οχήματα. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 11 αεροσκάφη.

Screenshot 2024 08 11 192121

Δύσκολη είναι η κατάσταση στον Βαρνάβα Αττικής καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστκή έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 100 απεγκλωβισμοί από την περιοχή ενώ μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 60.

Οι αρχές προχωρούν σε εκκενώσεις περιοχών. Λίγο πριν τις 17:00 εστάλη 112 στις περιοχές Βόθωνας, Καλέντζι και Πουρίθι, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.

Oι φλόγες φτάνουν τα 50 μέτρα σε κάποια σημεία κατατρώγοντας το παρθένο δάσος ενώ έχουν νοητή κατευθυνση προς το Γραμματικό.

Διάσπαρτα σπίτια υπάρχουν πίσω από τον λόφο ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή και υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας που διώχνουν τον κόσμο. Σημείωσε ότι τουλάχιστον δυο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σοκ από τη συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΑ – Τον συνέλαβαν γιατί θώπευσε 18χρονη

oasa

Σοκ από τη συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΑ – Τον συνέλαβαν γιατί θώπευσε 18χρονη

Σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και τελικά παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.