Imane Khelif: Περνάει στην αντεπίθεση με μηνύσεις για ψηφιακό μπούλινγκ – Ξεκινάει με τους Elon Musk και J.K. Rowling

«Η J. K. Rowling και ο Elon Musk κατονομάζονται στη μήνυση, μεταξύ άλλων», είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι ο Donald Trump θα αποτελέσει μέρος της έρευνας.

453538433 498054509479114 4312161433583587732 n 1

Ο Elon Musk και η J.K. Rowling κατονομάστηκαν στη μήνυση που κατέθεσε η Αλγερινή πυγμάχος Imane Khelif, κατηγορώντας τους για «πράξεις επιδεινούμενης παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο».

Ο Nabil Boudi, ο δικηγόρος της Ολυμπιονίκη πυγμάχου που εδρεύει στο Παρίσι, επιβεβαίωσε στο Variety ότι και οι δύο αναφέρονται στην καταγγελία, που αναρτήθηκε στο τμήμα κατά του διαδικτυακού μίσους της εισαγγελίας του Παρισιού την Παρασκευή.

Η μήνυση κατατέθηκε κατά του Χ, κάτι που σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία σημαίνει ότι κατατέθηκε κατά αγνώστων προσώπων. Αυτό «διασφαλίζει ότι η εισαγγελία έχει όλο το περιθώριο να μπορεί να διεξάγει έρευνα εναντίον όλων των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να έχουν γράψει μηνύματα μίσους με ψευδώνυμα», δήλωσε ο Boudi.

Η καταγγελία αναφέρει ωστόσο επώνυμα γνωστές αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που σχολίασαν την Khelif κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

J.K. Rowling, Elon Musk και ενδεχομένως Donald Trump

«Η J. K. Rowling και ο Elon Musk κατονομάζονται στη μήνυση, μεταξύ άλλων», είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι ο Donald Trump θα αποτελέσει μέρος της έρευνας. «Ο Trump έγραψε στο Twitter, οπότε είτε κατονομάζεται είτε όχι στην αγωγή μας, αναπόφευκτα θα εξεταστεί ως μέρος της δίωξης».

Η Khelif η οποία το Σάββατο κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην πυγμαχία γυναικών στα 66 κιλά πέρασε μεγάλο μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι στο επίκεντρο μιας θορυβώδους διαμάχης σχετικά με την επιλεξιμότητα του φύλου της που αντήχησε σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί γυναίκα και δεν προσδιορίζεται ως τρανσέξουαλ ή ίντερσεξ και ότι υποστηρίζεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία διαβεβαίωσε ότι «επιστημονικά, δεν πρόκειται για έναν άνδρα που αγωνίζεται με μια γυναίκα» η Khelif αντιμετώπισε έναν χείμαρρο κατηγοριών και προσβολών σχετικά με το φύλο της.

Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στο X/Twitter, και η διαμάχη κλιμακώθηκε όταν στην αντιπαράθεση μπήκαν προσωπικότητες υψηλού προφίλ, όπως εκείνες που κατονομάζονται στη μήνυση. Σε ένα μήνυμα προς τους 14,2 εκατομμύρια ακολούθους της, η Rοwling δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον αγώνα της Khelif με την Ιταλίδα πυγμάχο Angela Carini, κατηγορώντας την πρώτη ότι είναι ένας άνδρας που «απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις χτύπησε στο κεφάλι».

Ο Elon Musk, εν τω μεταξύ, κοινοποίησε μια ανάρτηση της κολυμβήτριας Riley Gaines που υποστήριζε ότι «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα». Ο ιδιοκτήτης του X συνυπέγραψε το μήνυμα γράφοντας: «Απολύτως». Ο Trump από την πλευρά του, πήρε και εκείνος μέρος στον πόλεμο κατά της Khelif, δημοσιεύοντας στο Truth μια φωτογραφία από τον καυγά με την Carini συνοδευόμενη από το μήνυμα: «Θα κρατήσω τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα!»

Ο Boudi δήλωσε ότι, αν και η καταγγελία αναφέρει ονόματα, «αυτό που ζητάμε είναι η εισαγγελία να ερευνήσει όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους, αλλά όποιον άλλον κρίνει απαραίτητο. Εάν η υπόθεση πάει στο δικαστήριο, θα δικαστούν».

Ο δικηγόρος της Khelif, ο οποίος σιωπούσε κατά τη διάρκεια των αγώνων, υποστήριξε επίσης ότι, ενώ η μήνυση κατατέθηκε στη Γαλλία, «θα μπορούσε να αγγίξει προσωπικότητες που ζουν στο εξωτερικό», επισημαίνοντας ότι «η εισαγγελία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αιτήματα αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής με άλλες χώρες». Ανέφερε επίσης ότι υπήρχαν συμφωνίες με το αντίστοιχο γραφείο των ΗΠΑ της γαλλικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Η Khelif επηρεάστηκε βαθύτατα από τις κατηγορίες

Όπως καταλάβαμε και από το ξέσπασμά της μετά το χρυσό μετάλλιο, η Khelif δεν έμεινε ανεπηρέαστη από όσα γράφτηκαν για εκείνη. Ο προπονητής της, Pedro Diaz, δήλωσε στο Variety ότι ο εκφοβισμός που υπέστη η Khelif κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες «επηρέασε απίστευτα την ίδια και όλους γύρω της».

«Την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρξε αυτή η τρελή καταιγίδα έξω από το ρινγκ», δήλωσε ο Diaz, ο οποίος διευθύνει το Mundo Boxing Gym με έδρα το Μαϊάμι και άρχισε να προπονείται με την Khelif τον Φεβρουάριο του 2023. «Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου κάτι τόσο αηδιαστικό», πρόσθεσε ο προπονητής, ο οποίος είχε προπονήσει 21 Ολυμπιονίκες πριν από την Αλγερινή πυγμάχο.

Ο Diaz ανέφερε ότι ζητούσε καθημερινά από την Khelif να απέχει από τα social media, ώστε «να μην χάσει την προσοχή της στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Είναι τόσο έξυπνη και έχει τόσο εκπληκτικό κίνητρο», είπε, προσθέτοντας ότι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της «αισθάνθηκε σαν την πιο ικανοποιητική νίκη της καριέρας μου ως προπονητής».

Ειδήσεις σήμερα:

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Ζουγανέλη: «Πάει ο παράδεισός μου – Είναι ντροπή, πονάω για όλους»

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Μαύρισε ο ουρανός (video)

Πυρόπληκτος καταγγέλλει: «Δύο μέρες δεν έχει πατήσει κανένας αρμόδιος, κανένα ενδιαφέρον» (video)

Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο αρχηγός της κατασκήνωσης μετά τον πνιγμό 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

λεωτσακος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον βετεράνο της μουσικοκριτικής…

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

oikos anoxhs

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08) στην «γειτονιά του έρωτα», στην περιοχή των…