Σικελία: Ανασύρθηκαν δύο σοροί αγνοουμένων από το ναυάγιο του σούπερ γιοτ Bayesian

Δύο σοροί φέρεται να έχουν βρεθεί κατά την αναζήτηση των έξι αγνοουμένων από την βύθιση του σούπερ γιοτ Bayesian, στη Σικελία.

businessdaily yacht giot skafi tourismos 1 1

Δύο σοροί φέρεται να έχουν βρεθεί κατά την αναζήτηση των έξι αγνοουμένων από την βύθιση του σούπερ γιοτ Bayesian, στη Σικελία τη Δευτέρα (19/08), κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Τα άτομα που αγνοούνται είναι ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο.

Οι ομάδες διάσωσης δεν έδωσαν αμέσως τα ονόματα ή το φύλο των θανόντων, οι οποίοι είναι το δεύτερο και το τρίτο θύμα του ναυαγίου που βρέθηκαν.

Η σορός του μάγειρα του γιοτ, Recaldo Thomas, εντοπίστηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους.

Στο «μικροσκόπιο» οι ανοιχτές καταπακτές και ο ρόλος τους στη βύθιση

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 επιβάτες και μέλη πληρώματος και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν ανατράπηκε στη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας πριν από την αυγή την Δευτέρα.

Φωτογράφος του Reuters είδε σκάφη της ακτοφυλακής να αναχωρούν από το Πορτιτσέλο το πρωί με κατεύθυνση τον τόπο του δυστυχήματος, μετά τη διακοπή των ερευνών στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αργά την Τρίτη, δύτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν να βγάλουν από τους μεντεσέδες ένα παράθυρο πλάτους τριών μέτρων και χρησιμοποίησαν το άνοιγμα ως σημείο εισόδου. Κατάφεραν να προσεγγίσουν τον κοινό χώρο του σκάφους, αλλά όχι και τις καμπίνες, ανέφερε η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία. Διασώστες είπαν πως αυτό θα χρειαστούν κάποιο χρόνο καθώς ορισμένες είσοδοι μπορεί να είναι μπλοκαρισμένες. Οι προσπάθειες συνεχίζονται, αν και το σκάφος κείτεται στο βυθό στη δεξιά πλευρά του, θέση που καθιστά πιο δύσκολες τις επιχειρήσεις.

Με το βυθισμένο σκάφος να βρίσκεται σε βάθος περίπου 50 μέτρων, οι προσπάθειες να εντοπιστούν επιζώντες ή πτώματα δυσχεραίνονται.

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής λένε πως οι δύτες έχουν στη διάθεσή τους μόνο 8-10 λεπτά στον τόπο του ναυαγίου προτού αναδυθούν και πάλι στην επιφάνεια. Οι προσπάθειές τους παρεμποδίζονται από τους «πολύ στενούς χώρους» μέσα στο βυθισμένο σκάφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λούκα Κάρι.

Ο Μάθιου Σανκ, πρόεδρος του Ναυτικού Συμβουλίου Έρευνας και Διάσωσης, δήλωσε πως το Bayesian υπήρξε θύμα ενός πολύ έντονου και σπάνιου καιρικού φαινομένου.

«Εξετάζοντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αν ήταν ένας στρόβιλος νερού, όπως φαίνεται ότι ήταν, θα το κατηγοριοποιούσα ως ένα περιστατικό μαύρου κύκνου» (σ.σ.: “black swan event” — συμβάν που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί υπό κανονικές συνθήκες, αλλά εκ των υστέρων φαίνεται πως ήταν αναπόφευκτο), δήλωσε στο Reuters.

Είπε πως είναι βέβαιος ότι οι αρχές θα πάνε «μέχρι τέλους» σχετικά με το τι προκάλεσε το ναυάγιο, χάρη στις περιγραφές των επιζώντων, των μαρτύρων και την εξέταση του πλοίου, που φαίνεται να παραμένει άθικτο στο βυθό της θάλασσας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιάνος: Για «πολλαπλό σκάνδαλο» τον καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ – Ο βουλευτής της ΝΔ έχει παράνομο Κέντρο Μελέτης

«Ας εξηγήσουμε τι είναι μπάτσος» – Η ΕΛ.ΑΣ ανέβασε βίντεο…και «βάζει» τα πράγματα στη θέση τους (!) (Video)

Απάντησε στον Άδωνι ο Πάνος Παπανικολάου: «Έχεις μεγαλύτερη σχέση με την Γροιλανδία παρά με την Υγεία»

Πορτοσάλτε και Αναστασοπούλου ετοιμάζουν εκπομπή στον ΣΚΑΙ και το τρέιλερ προκαλεί… γέλια (video)

Πέθανε ο 42χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από 18χρονο σε νυχτερινό κλαμπ στον Έβρο

Νέα αποκάλυψη για την τραγωδία στη Χαλκιδική: Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ

λούνα παρκ 1

Νέα αποκάλυψη για την τραγωδία στη Χαλκιδική: Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ

Ο 21χρονος μάλιστα ζούσε στο Κιλκίς και πήγε στη Χαλκιδική για να ξεφύγει από ανθρώπους…

52 επιχειρήσεις είχαν «κρύψει» κέρδη πάνω από 18 εκατ. ευρώ μέσω διαδικτύου – Οι 15 πιο «κραυγαλέες»

euro xrimata xartonomismata dimoprasia entokon

52 επιχειρήσεις είχαν «κρύψει» κέρδη πάνω από 18 εκατ. ευρώ μέσω διαδικτύου – Οι 15 πιο «κραυγαλέες»

Εντοπίστηκαν 52 επιχειρήσεις με αδήλωτες πωλήσεις άνω των 18,5 εκατ. ευρώ μέσω διαδικτύου

Βρετανία: Τραγωδία με φωτιά σε σπίτι, με θύματα μια 29χρονη και τρία παιδιά – Εγκληματική ενέργεια βλέπουν οι αρχές (Video)

455925830 490849207169374 5132995624600737212 n 1

Βρετανία: Τραγωδία με φωτιά σε σπίτι, με θύματα μια 29χρονη και τρία παιδιά – Εγκληματική ενέργεια βλέπουν οι αρχές (Video)

«Ενώ οι έρευνες βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια, πιστεύουμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε εσκεμμένα και…