Μαγνησία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της τουρίστριας στην Ανάβρα – Έκθετος ο Άδωνης

Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Βόλου δεν υιοθετεί την προκλητική δήλωση Γεωργιάδη ότι η τουρίστρια «έπαθε ανακοπή Κυριακή και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός»

μαγνησια νοσοκομειο

Αυτεπάγγελτη επείγουσα προκαταρκτική για τον θάνατο της ηλικιωμένης τουρίστριας λίγα μέτρα μακριά από το αγροτικό ιατρείο στην Ανάβρα, διέταξε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τυχόν ευθύνες, ωστόσο η προκαταρκτική, η οποία θα ανατεθεί στον πταισματοδίκη, διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή, καθώς πρόκειται για κακουργηματική πιθανή έκθεση σε κίνδυνο, ενώ εξετάζεται και πιθανή παράβαση καθήκοντος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστεί ο ιατρικός φάκελος της θανούσας και θα ερωτηθούν οι οικείοι της για την ίδια και την κατάσταση της υγείας της πριν φύγει από τη ζωή. Θα εξεταστεί επίσης ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρχε αγροτικός γιατρός στην περιοχή, αν φέρει ευθύνη η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ή το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την μεταφορά του γιατρού από το αγροτικό ιατρείο, στο κέντρο υγείας.

Η παρέμβαση εισαγγελέα εκθέτει τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος προκλητικά δήλωσε ότι η τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ειδικότερα ότι η άτυχη τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί από ιδρύσεως του ΕΣΥ το 1983. Ο υπουργός Υγείας συνέχισε την προκλητική απάντησή του αναφέροντας ότι «κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

Γερμανία: Πολύνεκρη επίθεση στο φεστιβάλ της Ζόλινγκεν

Νέα επίθεση Πολάκη κατά Λινού: «Έχεις στήσει μηχανή που τρώει το δημόσιο χρήμα»

Χαλκιδική: Άκρως επικίνδυνο το λούνα παρκ – «Κυνηγητό» του Δήμου Θερμαϊκού και του 58χρονου ιδιοκτήτη (video)

Μ. Τουμασάτου: Η νέα ανάρτηση για τον πατέρα της και το «ευχαριστώ» για την προσφορά αίματος

τουμα

Μ. Τουμασάτου: Η νέα ανάρτηση για τον πατέρα της και το «ευχαριστώ» για την προσφορά αίματος

Δύσκολες ώρες περνά τις τελευταίες ημέρες η Μαριάννα Τουμασάτου και η οικογένειά της, καθώς ο…