Ξενοδοχοϋπάλληλοι καθάριζαν δημόσιους δρόμους με εντολή της εργοδοσίας τους!

H εκμετάλλευση πάει «σύννεφο»

ksenodoxoypallhloi zakyn 2

Τις άθλιες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, φέρνει στο φως δημοσίευμα του 902.gr, σύμφωνα με το οποίο με τις ευλογίες της εργοδοσίας, και της τοπικής Διοίκησης στην Ζάκυνθο, έβαλαν ϋπάλληλους να καθαρίζουν δημόσιους δρόμους.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην Ζάκυνθο, Ν. Γιακουμέλος, (κι ο ίδιος μεγαλοξενοδόχος), της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ , ευχαρίστησε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις «CAPTEN GROUP» και ιδιαίτερα τον «πατέρα» (όπως χαρακτήρισε) αυτών των επιχειρήσεων και συνάδελφό του Χρήστο Ξένο (διατηρεί πάνω από 12 ξενοδοχεία στο νησί), επειδή όπως είπε, μαζί με εργαζόμενους του ομίλου του, καθάρισαν πρόσφατα δύο δημόσιους δρόμους (αεροδρομίου, Ξιφίτα)!

Αυτό με αναφορά στην «εθελοντική» προσφορά και εργασία και εργαζόμενων των επιχειρήσεών του (άραγε πόσο εθελοντικά;), ώστε να βοηθηθεί και ο τομέας καθαριότητας του Δήμου!

Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και κάλεσε «ευαίσθητους πολίτες ή επιχειρηματίες» που θέλουν και μπορούν να «βοηθήσουν», να συντονίσουν τις δράσεις τους για μια «καθαρή» Ζάκυνθο!

ksenodoxoypallhloi zakynthos

ksenodoxoypallhloi zakyn 1
Την άθλια πρακτική εργοδοσίας και δημοτικής Αρχής, κατήγγειλε το κλαδικό σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ζητάει «από την επιθεώρηση εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας, να ελέγξει αν είναι δουλειά των εργαζομένων στα πλαίσια των καθηκόντων τους, η καθαριότητα των δημόσιων δρόμων… Περιμένουμε την απάντηση σας».

Και καταλήγει, λέγοντας ότι «λίγη ντροπή δεν βλάπτει»: «Εάν όπως αντιλαμβανόμαστε το γεγονός αυτό θα παρουσιαστεί <<ως εθελοντική εργασία>>, γιατί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας δεν χαιρετίζει την πρωτοβουλία των Εργαζομένων, αλλά την παρουσιάζει ως πρωτοβουλία του Εργοδότη; Και γιατί δεν ενημερώθηκε άλλος κόσμος να καθαρίσει <<εθελοντικά>>…».

 

Τέτοιο απύθμενο θράσος δηλαδή, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού, λιώνουν από τη δουλειά, κυνηγάνε το μεροκάματο έξι μήνες για να ζήσουν και το χειμώνα, και οι πολίτες στερούνται σοβαρών υπηρεσιών και αναγκών υγείας, ύδρευσης, καθαριότητας κ.α.,οι μεγαλοξενοδόχοι καλούν να βάλουν τα λαϊκά στρώματα κι άλλη «πλάτη», αναλαμβάνοντας και άλλες δουλειές!

Σε αυτή τη λογική συμβάλει και η Δημοτική Αρχή, με τις δηλώσεις και των ίδιων των εκπροσώπων της και επίσης μεγαλοξενοδόχων. Είναι άλλωστε η δημοτική Αρχή, που μεγαλοξενοδόχοι στήριξαν το ψηφοδέλτιό της (και εκλέχτηκαν) πέρσι τέτοια περίοδο ενόψει δημοτικών εκλογών, όπως και άλλα που σήμερα βρίσκονται στα έδρανα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλέγεται η Μ. Ανατολή: Επίθεση Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Το γλυπτό στη μνήμη των θυμάτων

Παραδόθηκε ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»