«Ο,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» – Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί τη στάση και τις επόμενες κινήσεις του

Τι απαντά αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη «βεντέτα» που άνοιξε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης

Στον απόηχο της ευθείας αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης μιλά στο Documento. Ενώπιον του καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος ο πρώην αν. υπουργός Υγείας ούτε λίγο ούτε πολύ κατέστησε τον πρόεδρο του κόμματος πολιτικά ανίκανο να καταρτίσει και να εκφράσει «ένα πρόγραμμα λαϊκά καταzνοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά». «Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό» ήταν τα λόγια του στην πολυκύμαντη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Τα αίτια της αμφισβήτησης

Στο ίδιο μοτίβο ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει στην εφημερίδα πως η αιτία όσων ανέφερε στην Πολιτική Γραμματεία ήταν η «εικόνα του κόμματος», συμπληρώνοντας ότι «σαφώς και συνέβαλε» η διαγραφή του από την ΚΟ μετά τα δάκρυα της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η διαγραφή του από την ΚΟ ήταν η αιτία ή η αφορμή για την αμφισβήτηση του Στέφ. Κασσελάκη απάντησε:

«Είναι πολύ ξεκάθαρη η τοποθέτηση που έκανα. Αιτία είναι η εικόνα που βγάζουμε ως κόμμα την τελευταία περίοδο. Σαφώς συνέβαλε και η ιστορία του στημένου κλάματος από τη Λινού και της μετέπειτα διαγραφής μου από την ΚΟ, για την οποία αποδείχτηκαν τα μύρια όσα και δεν έχουν επιδειχτεί τα αντανακλαστικά που έπρεπε».

«Θα καταθέσετε τα στοιχεία που έχετε δημοσιοποιήσει για την Αθηνά Λινού στον αρμόδιο εισαγγελέα;» ρωτήσαμε, με τον Π. Πολάκη να απαντά καταφατικά. «Εάν δεν δω ανταπόκριση από το πειθαρχικό…» αντέτεινε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ετσι κι αλλιώς, βέβαια, τα στοιχεία πρέπει να πάνε και στην Εθνική Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον οικονομικό εισαγγελέα».

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη «βεντέτα» που άνοιξε με την ηγεσία του κόμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων εξήγησε ότι «σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα για να διατυπωθεί μια πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και καθεστώτος Μητσοτάκη, το οποίο έχει φέρει σε απόγνωση μεγάλα κομμάτια της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ο,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει…».

Ραντεβού στα τυφλά

Μετά την τοποθέτηση-βόμβα του Π. Πολάκη και την αποχώρηση των λεγόμενων 87 από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε μια ανάρτηση η οποία δεν συμβαδίζει με όσα διέρρευσαν από την Πολιτική Γραμματεία. Ενώ ο Στέφ. Κασσελάκης φάνηκε να μη σηκώνει το γάντι που του πέταξε ο ανεξάρτητος βουλευτής μπροστά στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα ταλαιπωρήσω το κόμμα» και «δεν θα τα βροντήξω», στο post το βράδυ της Πέμπτης καλούσε επί της ουσίας τους 87 να του βρουν αντίπαλο εδώ και τώρα, ενώ αποπειράθηκε να υποβαθμίσει την ξεκάθαρη αμφισβήτηση του Π. Πολάκη προς το πρόσωπό του αφιερώνοντάς της μόλις 46 από τις 957 λέξεις της ανάρτησης.

«Δεν μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα» είναι το επίμαχο απόσπασμα, το οποίο επίσης δεν συμβαδίζει με τις διαρροές της Κουμουνδούρου περί «ανεξάρτητου γραφείου» που θα ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, κάτι που είχε διαψεύσει η Αθ. Λινού.

Μάλιστα, σε βίντεο που κοινοποίησε την Παρασκευή συνέχισε την επίθεση κατά των 87, αλλά δεν ανέφερε καν το όνομα του ανεξάρτητου βουλευτή. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Documento, από την πλευρά του Π. Πολάκη δεν επιβεβαιώνεται οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόθεση περί διεξαγωγής συνάντησης, αφού «δεν σμίγουν οι χρόνοι τους», όπως εξήγησαν χαρακτηριστικά πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ξεσπά για το μπούλινγκ που δέχεται για το πρόβλημα υγείας της

Κολωνός: Πώς συνελήφθη ο 44χρονος για τον βιασμό 16χρονης – Aνατριχιαστικές οι λεπτομέρειες (video)

Πύργος: Ξύλο σε γάμο επειδή η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Το ελληνικό νησί που αποθεώνει Βρετανική εφημερίδα: «Μυστικός παράδεισος και χωρίς συνωστισμό τουριστών»

Σκέρτσος: Πανηγυρίζει για τον μεγαλύτερο κατώτατο μισθό στην Ελλάδα σε σχέση με τη Βουλγαρία

6138510

Σκέρτσος: Πανηγυρίζει για τον μεγαλύτερο κατώτατο μισθό στην Ελλάδα σε σχέση με τη Βουλγαρία

«Κάποιοι δυστυχώς εξακολουθούν να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των πολιτών και προσπαθούν να κάνουν…

Αυστραλία: 31χρονη με ανίατο καρκίνο δημοπρατεί τις τελευταίες τις στιγμές ως ένα ζωντανό έργο τέχνης (Video)

456367769 1282281056515146 2278641852715772165 n

Αυστραλία: 31χρονη με ανίατο καρκίνο δημοπρατεί τις τελευταίες τις στιγμές ως ένα ζωντανό έργο τέχνης (Video)

Μέσα από αυτό το project, η 31χρονη ελπίζει ότι θα βοηθήσει όσους λάβουν μέρος να…