Μποϊκοτάζ Macklemore στο Ντουμπάι: Ακύρωσε συναυλία, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό του Σουδάν – Δείτε την ανάρτησή του

Σε μια ανάρτηση το Σάββατο στο Instagram ο βραβευμένος με Grammy, Macklemore δήλωσε ότι πολλοί θαυμαστές του, του ζητούσαν να ακυρώσει την συναυλία στα ΗΑΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό του Σουδάν.

Macklemore 2

Στην ακύρωση της επερχόμενης συναυλίας του τον Οκτώβριο στο Ντουμπάι, προχώρησε ο διάσημος Αμερικανός ράπερ Macklemore, λόγω του ρόλου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «στη συνεχιζόμενη γενοκτονία και ανθρωπιστική κρίση» στο Σουδάν, μέσω της υποστήριξης τους στην παραστρατιωτική δύναμη που πολεμά τα κυβερνητικά στρατεύματα εκεί.

Ο βραβευμένος με Grammy, Macklemore δήλωσε μέσω μιας ανάρτησης του στο Instagram το Σάββατο (24/08), ότι πολλοί θαυμαστές του, του ζητούσαν να ακυρώσει την συναυλία στα ΗΑΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό του Σουδάν και να μποϊκοτάρει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον ρόλο που διαδραματίζουν στην εξέλιξη του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEN (@macklemore)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, o γνωστός ράπερ είπε ότι επανεξέτασε την εμφάνιση του μετά την πρόσφατη, δημόσια υποστήριξη του προς τους Παλαιστινίους εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου Ισραήλ-Χαμάς που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόσφατα άρχισε να ερμηνεύει ένα τραγούδι που ονομάζεται Hind’s Hall, προς τιμήν μιας νεαρής κοπέλας που ονομαζόταν Hind Rajab, η οποία σκοτώθηκε στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις, μαζί με τα τέσσερα ξαδέρφια της, τη θεία, τον θείο της και δύο νοσοκόμους. Όλα τα έσοδα που παράγονται από το Hind’s Hall πηγαίνουν στην υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ Unrwa.

«Ξέρω ότι αυτό πιθανότατα θα θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές μου εμφανίσεις στην περιοχή και πραγματικά μισώ να απογοητεύσω οποιονδήποτε από τους θαυμαστές μου», έγραψε. «Κι εγώ ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Αλλά έως ότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σταματήσουν να εξοπλίζουν και να χρηματοδοτούν τα RSF, δεν θα παίξω εκεί».

Ο Macklemore πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να κρίνω άλλους καλλιτέχνες που εμφανίζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αλλά κάνω την ερώτηση στους συνομηλίκους μου που έχουν προγραμματίσει να παίξουν στο Ντουμπάι: Αν χρησιμοποιούσαμε τις πλατφόρμες μας για να κινητοποιήσουμε τη συλλογική απελευθέρωση, τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε;».

Το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για τη δημόσια δήλωση του Macklemore την Κυριακή, ούτε και το γραφείο μέσων ενημέρωσης της πόλης-κράτους του Ντουμπάι. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η συναυλία ακυρώθηκε και ότι θα γινόταν επιστροφή χρημάτων, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις για την ακύρωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στο ΚΤΕΛ Κηφισού

Αναστάτωση σε πτήση της Aegean: Επέστρεψε στην Κρήτη λόγω των επιθέσεων στο Ισραήλ

Καρυστιανού κατά Πρετεντέρη: «Η δική σας οπτική γωνία είναι από την πλευρά των βολεμένων, η δική μας από της αλήθειας»

Πύργος: Ξύλο σε γάμο επειδή η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε μητέρα που καταγγέλθηκε από την κόρη της ότι την χτύπησε με σκουπόξυλο και την κλείδωσε στο δωμάτιό της

dikasthrio

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε μητέρα που καταγγέλθηκε από την κόρη της ότι την χτύπησε με σκουπόξυλο και την κλείδωσε στο δωμάτιό της

Ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες και συναντούσε αγνώστους

ΚΤΕΛ: Οδηγοί ταξί προκάλεσαν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς – Διεκδικούσαν πελάτη και ο ένας τράβηξε όπλο

ΚΤΕΛ Κηφισος

ΚΤΕΛ: Οδηγοί ταξί προκάλεσαν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς – Διεκδικούσαν πελάτη και ο ένας τράβηξε όπλο

Το περιστατικό που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία  στον…