Πρωτοφανής καταγγελία στην Πετρούπολη: Δηλητηρίασαν σκύλο για να κάνουν έξωση σε οικογένεια (video)

Φιλοζωικό σωματείο καταγγέλλει δικαστικό επιμελητή για κακοποίηση ζώου

ποιμενικος

Φριχτή καταγγελία για δικαστικό επιμελητή που κακοποίησε το σκύλο οικογένειας κατά τη διαδικασία έξωσης. Ο Δικαστικός επιμελητής φέρεται να κακοποίησε τον σκύλο της οικογένειας δίνοντας του ποντικοφάρμακο για να αναγκάσει το ζευγάρι να φύγει!

Την καταγγελία έκανε το πρωί της Τετάρτης (28/8) η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Σύμφωνα με την κ. Φραγκάκη, το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος 6.000 ευρώ. «Η οικογένεια είχε βρει ένα ποσό 25.000 ευρώ για να προστατεύσει το σπίτι και για να μπει σε ρύθμιση. Η εταιρεία επέμενε να πάρει 31.000 ευρώ και έβγαλε το σπίτι σε πλειστηριασμό», ανέφερε.

Όπως είπε η δικηγόρος, πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και πρόσφατα ο άνδρας είχε κάνει εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

«Κάναμε μία συμφωνία να γίνει παράταση. Υπήρχε ταυτόχρονα προσπάθεια να επαναποκτήσουν το σπίτι δίνοντας το τίμημα που κατέβαλε η ξενοδοχειακή εταιρεία αλλά δεν δέχονται με τίποτα. Το ποσό είναι γύρω στα 150.000 ευρώ, να δανειστεί η κόρη και να τα δώσει», είπε.

«Κακοποίησαν τον σκύλο για να αναγκάσουν την οικογένεια να φύγει»

«Εδώ προχώρησαν και παραπάνω. Για να αναγκάσουν την οικογένεια να φύγει από το σπίτι κακοποίησαν δύο φορές τον σκύλο που είναι 10 ετών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος το έκανε, πάντως κάποιος από αυτούς που επιχείρησαν να κάνουν την έξωση», είπε η κ. Φραγκάκη.

«Υπάρχει ένας δικαστικός επιμελητής. Η έξωση σταμάτησε μετά από παρέμβαση της γειτονιάς και του δήμου και πήρανε τον σκύλο και βρήκε ο κτηνίατρος στα δόντια του ποντικοφάρμακο. Το σκυλί σώθηκε εκ θαύματος. Ήταν σε άσχημη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα», ισχυρίστηκε.

Ο σκύλος είναι ελληνικός ποιμενικός, δηλαδή μεγάλου μεγέθους. «Προφανώς για να τον βγάλουν από τη μέση εύκολα» επιχείρησαν να τον δηλητηριάσουν. Μάλιστα, εκτός από το ποντικοφάρμακο, είχαν ρίξει και υπνωτικό στον σκύλο.

«Αδίστακτος δικαστικός επιμελητής»

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, είπε πως έχουν γίνει τέσσερις προσπάθειες για έξωση της οικογένειας. «Με τη βία να γίνει έξωση σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας», σχολίασε.

«Η τελευταία φορά ήταν η πιο δύσκολη. Ο δικαστικός επιμελητής, ένας άνθρωπος αδίστακτος με τρόπο απάνθρωπο, αλαζονικό, προσπάθησε με βίαιο τρόπο. Έσπασε τις κλειδαριές, μπήκε σπίτι και μας κάλεσε η γειτονιά. Κάναμε ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το σπίτι για να μην γίνει η έξωση», σύμφωνα με τον κ. Σίμο.

«Το ποσό είναι 35.000 που θέλει η εταιρεία για να μπει σε συζήτηση. Με κόπο οι άνθρωποι βρήκαν τις 29.000 και ζήτησαν περιθώριο για τα υπόλοιπα. Είναι η πρώτη τους κατοικία, δεν είναι εξοχικό», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ξενοδοχειακή εταιρεία θέλει να δημιουργήσει Airbnb στην Πετρούπολη. «Αυτό λείπει από την Πετρούπολη;» διερωτήθηκε.

(φωτο αρχειου)

Ειδήσεις σήμερα:

Απελπισμένες προσπάθειες στον ΣΚΑΪ για να ξελασπώσουν την κυβέρνηση: Ατάκες… «φωτιά» από Παυλόπουλο, Οικονόμου και Πορτοσάλτε (video)

Παραίτηση «βόμβα» από το OPEN – Αποχώρησε η Ευλαμπία Ρέβη

ΣΥΡΙΖΑ – Κεχαγιά: Νέες εκλογές ίσως να μην αποφευχθούν

Αναστάτωση σε πτήση της Aegean: Επέστρεψε στην Κρήτη λόγω των επιθέσεων στο Ισραήλ

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία έπιασε αναρχικούς γιατί επισκεύαζαν κτίριο που είχαν κάψει οι φασίστες!

ekkenosi libertatia 28 8 2024 d

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία έπιασε αναρχικούς γιατί επισκεύαζαν κτίριο που είχαν κάψει οι φασίστες!

Αυτοί που έκαψαν το κτίριο κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ αυτοί που προσπάθησαν να το επισκευάσουν... διώκονται…

Χανιά: Γυναίκα δάγκωσε πασίγνωστη γκοφρέτα και βρήκε μέσα ένα περίεργο αντικείμενο (photo)

γκοφρετα

Χανιά: Γυναίκα δάγκωσε πασίγνωστη γκοφρέτα και βρήκε μέσα ένα περίεργο αντικείμενο (photo)

Η γυναίκα αγόρασε την γκοφρέτα από μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ και μετά το εύρημα ενημέρωσε τον…

Σε απόγνωση οι εκπαιδευτικοί στα νησιά: «Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο» – Τι καταγγέλλει δάσκαλος διορισμένος στη Ρόδο

taylor flowe 4nKOEAQaTgA unsplash

Σε απόγνωση οι εκπαιδευτικοί στα νησιά: «Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο» – Τι καταγγέλλει δάσκαλος διορισμένος στη Ρόδο

«Έχουμε καλέσει την πολιτεία πάρα πολλές φορές τα τελευταία 15 – 20 χρόνια για να…