Απίστευτη κοροϊδία Μαρινάκη: Τι απαντά για τον δάσκαλο που μένει στο αμάξι του – Ελπίζει να πέσουν τα ενοίκια

«Συνεχώς λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, η στεγαστική κρίση».

μαρινακης παυλος

Για την σοβαρή καταγγελία δασκάλου στη Ρόδο πως κοιμάται στο αμάξι του επειδή δεν υπάρχει προσιτό ενοίκιο με βάση τον μισθό του ρωτήθηκε στο μπρίφινγκ ο Παύλος Μαρινάκης, και τα όσα είπε μοιάζουν το λιγότερο κοροϊδία σε βάρος των διορισμένων εκπαιδευτικών σε νησιά, αλλά και σε βάρος όλων.

Σε απόγνωση οι εκπαιδευτικοί στα νησιά: «Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο» – Τι καταγγέλλει δάσκαλος διορισμένος στη Ρόδο

Αναλυτικά:

Είναι δεδομένο ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, και για την στήριξη των φοιτητών έχει αυξήσει όλα τα σχετικά επιδόματα των νέων γονέων και με τα επιδόματα σε χρηματικό ποσό για τους νέους γονείς αλλά και με τα στεγαστικά επιδόματα, την αύξηση του επιδόματος παιδιού.

Δίδονται σχετικά βοηθήματα και σε δημοσίους υπαλλήλους με βάση και των αριθμών των παιδιών. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συνεργασίας με δήμους όπου δίδεται στέγη σε νεοδιόριστους, είτε υγειονομικούς είτε δασκάλους. Είναι μία περίπτωση που σίγουρα δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση, άσχημη εικόνα και νομίζω, ότι πρέπει να δοθεί μία λύση, ακόμα και μία τέτοια περίπτωση να είναι που ενδεχομένως, όπως λέτε, να είναι και άλλες περιπτώσεις και γι’ αυτό συνεχώς λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, η στεγαστική κρίση. Έχει πάρα πολλές ερμηνείες και έχει και δύο όψεις. Θα έχουμε και σχετική αναφορά, προφανώς και του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. για το ζήτημα αυτό.

Ο στόχος είναι, να ενισχύουμε όλο και περισσότερο τα εισοδήματα και βέβαια με στοχευμένες παρεμβάσεις κατά το δυνατόν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε περισσότερα ακίνητα, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε συγκράτηση και σε κάποιες περιπτώσεις ελπίζουμε και σε μείωση των τιμών των ενοικίων, που η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν ξεφύγει.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την απάντησή του ως προς το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με αφορμή τη ντροπιαστική είδηση που αφορά σε εκπαιδευτικό που αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του στη Ρόδο, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των ενοικίων.

Αντί απάντησης, λοιπόν, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει λάβει… πολύ σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής, όπως αυτό της αύξησης του επιδόματος στέγασης των φοιτητών! Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πείσει για την επαρκή προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει του νέου σχολικού έτους, τη στιγμή που πληθαίνουν οι καταγγελίες από φορείς εκπαιδευτικών και γονιών από όλη τη χώρα που αφορούν συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και μονάδων, ενώ κάνουν λόγο ακόμα και για άσκηση πιέσεων σε γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο της γειτονιάς.

Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει».

Ειδήσεις σήμερα:

Aνατριχιαστικές εικόνες στη Λευκάδα: Αγελάδες ξεβράστηκαν από τη θάλασσα (photo)

Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου – Και επισήμως εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ η Λινού

Καιρός: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο – Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» (video)

Λαμία: Οδηγός παρέσυρε κοπέλα με το αυτοκίνητο – Τον ξυλοκόπησαν και επιτέθηκαν στο ΕΚΑΒ οι συγγενείς της

5c697badc45210b822e71d3899f68b14 L

Λαμία: Οδηγός παρέσυρε κοπέλα με το αυτοκίνητο – Τον ξυλοκόπησαν και επιτέθηκαν στο ΕΚΑΒ οι συγγενείς της

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (29/08) στην οδό Ναυπάκτου στη Λαμία

Βύρωνας: Τρόμος για 86χρονη γυναίκα που ήρθε αντιμέτωπη με ληστή – Τη χτύπησε με κουτουλιά και κράτησε όμηρο αυτή και την κόρη της (video)

profile player 960x540 14

Βύρωνας: Τρόμος για 86χρονη γυναίκα που ήρθε αντιμέτωπη με ληστή – Τη χτύπησε με κουτουλιά και κράτησε όμηρο αυτή και την κόρη της (video)

Μάλιστα μετά ο ληστής κράτησε όμηρο την 86χρονη, αλλά και την κόρη της

Γαλλία: Μουσείο καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν εντελώς γυμνοί, έκθεση αφιερωμένη στον γυμνισμό

womanizer toys 9apmHZgTIUQ unsplash

Γαλλία: Μουσείο καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν εντελώς γυμνοί, έκθεση αφιερωμένη στον γυμνισμό

«Όποιος θέλει να επισκεφθεί πλήρως ντυμένος εκείνες τις ώρες, ίσως θεωρηθεί λίγο περίεργος», σημείωσε εκπρόσωπος…