Μητσοτάκης ο ακριβειοκτόνος

Για τέταρτη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανεβαίνει πάλι στο ρινγκ να πολεμήσει την ακρίβεια,

mitsitakis eurokinissi

Επί τρεις ΔΕΘ παλεύει με το τέρας της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το 2021, πλην της αύξησης του εισοδήματος που βυθίστηκε στον ωκεανό των πληθωριστικών πιέσεων, όρθωσε τρία αναχώματα: χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (σε καφέ, αναψυκτικά και μεταφορές), αυστηρότατους (!) ελέγχους και «εφαρμογή του νομικού πλαισίου για την αισχροκέρδεια», όπως και κρατική στήριξη στις ανατιμήσεις. Προειδοποίησε δε με αυστηρό τόνο «κάποιους επιτήδειους να μην εκμεταλλευτούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο για να αυξήσουν αδικαιολόγητα τα περιθώρια κέρδους τους».

Το 2022 ξέχασε τα αναχώματα, αλλά διαβεβαίωσε ότι «οι παρεμβάσεις μας θα είναι συνεχείς» στο «διεθνές φαινόμενο» το οποίο πυρπολούσε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Το 2023 ξαναθυμήθηκε τα αναχώματα αλλά κάνοντας διαπιστώσεις: «Ειδικά στα τρόφιμα ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πόλεμος κατά της ακρίβειας, ειδικά τους επόμενους μήνες, θα είναι διαρκής και έντονος» κοιτώντας την αισχροκέρδεια μέσα από μια εικονική πραγματικότητα: «Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με αυστηρότατο έλεγχο στην αγορά, αλλά κυρίως με την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως κάναμε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια».

Για τέταρτη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανεβαίνει πάλι στο ρινγκ να πολεμήσει την ακρίβεια, καταρρακωμένος από τις άνω του 80% αρνητικές κριτικές για την… πολεμική πολιτική του.

Πηγή: Documentones

Ερυθρές Ταξιαρχίες: Σύλληψη ενός μέλους της μετά από 44 χρόνια φυγοδικίας στην Αργεντινή

Screenshot 2024 08 31 205203

Ερυθρές Ταξιαρχίες: Σύλληψη ενός μέλους της μετά από 44 χρόνια φυγοδικίας στην Αργεντινή

Oι δικηγόροι του Ιταλού έχουν προσφύγει στην εθνική επιτροπή της Αργεντινής για τους πρόσφυγες (Conare)…

Επανένωση Oasis: Τρέλα για ένα εισιτήριο των επικείμενων συναυλιών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Screenshot 2024 08 31 171109

Επανένωση Oasis: Τρέλα για ένα εισιτήριο των επικείμενων συναυλιών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα εισιτήρια για 15 συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο-- απ' όπου…